Με αυτό το κόλπο θα ξεκλειδώσεις την θετική σου ενέργεια σε εξήντα δευτερόλεπτα

Πόσες φορές έχεις ζήσει κάποια «Α-χα» στιγμή; Μία στιγμή που κάτι σημαντικό σου φανερώνεται με απόλυτη διαύγεια και σε κάνει να πεις «Α-χα!!». Μία στιγμή όπως το «Εύρηκα» του Αρχιμήδη, που αυτό που σου φανερώθηκε μοιάζει τόσο προφανές που απορείς πώς γίνεται να μην το είδες μέχρι τώρα και που αλλάζει τελείως τον τρόπο σκέψης σου.

Πόσες φορές έχεις ζήσει το αντίθετο; Το κεφάλι σου είναι βυθισμένο σε ένα πρόβλημα και η λύση δεν είναι πουθενά, δεν αχνοφαίνεται καν στον ορίζοντα. Δεν μπορείς να κατανοήσεις πώς αυτό το πρόβλημα δημιουργήθηκε ή γιατί παραμένει για τόσο χρονικό διάστημα, όμως είναι φανερό ότι ήρθε για να μείνει και δεν θα το ξεφορτωθείς εύκολα.

Τώρα σκέψου ποιες στιγμές σου ήταν πιο εύκολο να θυμηθείς, με το μυαλό και το σώμα σου; Εγώ συνήθως θυμάμαι πολύ εύκολα και λεπτομερώς τις άσχημες και δύσκολες στιγμές. Γιατί όμως εμμένουμε στις αρνητικές, όταν είναι οι «Α-χα» στιγμές που μας προχωράνε μπροστά, που έχουν τόση περισσότερη αξία;

γράφει η Ερωφίλη Πατεράκη

Ένα κόλπο που θα σε βοηθήσει αν κι εσύ τείνεις να δίνεις περισσότερη βαρύτητα στα αρνητικά, είναι να προσπαθείς συνειδητά και επί τούτου να φέρεις στο νου σου -αλλά και στο σώμα σου- την αίσθηση που είχες σε μία τέτοια «Α-χα» στιγμή. Η στιγμή αυτή μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την στιγμή που ανακάλυψες ποιο hairdo ταιριάζει στο κεφάλι σου μέχρι τη στιγμή που συνειδητοποίησες τι είσαι προορισμένη να κάνεις στη ζωή σου.

Πήγαινε πίσω σε εκείνη τη στιγμή και θυμήσου πώς χτυπούσε η καρδιά σου, πώς ένιωθες ότι αστράφτουν τα μάτια σου, πώς είχες μια θερμή αίσθηση σε όλο σου το σώμα, ή πώς ένιωθες ότι θέλεις να χοροπηδήσεις! Η δύναμη του κόλπου είναι να μην το θυμάσαι απλά, αλλά να ξανανιώσεις έντονα τα αισθήματα και την «Α-χα» στιγμή, ιδίως αν είναι κάτι που ισχύει ακόμα. Βυθίσου ψυχή και σώματι σε αυτή την αίσθηση, σε αυτή τη θετική ενέργεια, σε αυτή τη γαλήνη που έπεται της ανακάλυψης! Ύψωσε το ανάστημά σου, χαμογέλα, σήκωσε τα χέρια ψηλά, εξέφρασε μέσα από το σώμα σου αυτό το δυναμισμό!

γράφει η Ερωφίλη Πατεράκη

Έπειτα προσπάθησε να βάλεις ως στόχο για την υπόλοιπη μέρα να διατηρήσεις μέσα σου αυτόν τον ενθουσιασμό και αυτή τη γαλήνη, τράβα τα μαζί σου όταν πας για ψώνια, όταν πας να πάρεις τα παιδιά από το σχολείο ή όταν κάτσεις να εργαστείς. Όταν βάζεις έναν τέτοιο στόχο να είσαι πιο συνδεδεμένη με τα θετικά σου συναισθήματα, είναι πιο δύσκολο για τα αρνητικά να βρουν χώρο να φυτρώσουν.

Κι αν τα αρνητικά συναισθήματα ή καταστάσεις είναι τόσο θαρραλέα που πάνε να ξεμυτίσουν, πάρε βαθιά ανάσα, νιώσε τη ζωή να κυλάει στις φλέβες σου και να μεταφέρει τη θετική ενέργεια σε όλο σου το σώμα, σε όλο σου το είναι, και βρες τρόπο να ξεριζώσεις την αρνητικότητα, όπως θα ξερίζωνες το αγριόχορτο που πάει να φυτρώσει δίπλα στην τριανταφυλλιά σου.

γράφει η Ερωφίλη Πατεράκη

Αν στην πρωινή ρουτίνα σου υπάρχει ήδη ο διαλογισμός, μπορείς να ενσωματώσεις αυτό το μικρό κόλπο ώστε ο διαλογισμός σου να αποδώσει τα μέγιστα και η κάθε μέρα σου να ξεκινάει με απίστευτη, σχεδόν αχαλίνωτη θετική ενέργεια. Αν δεν κάνεις διαλογισμό, και δε θέλεις κιόλας, μια χαρά. Χρειάζεσαι ίσα ίσα εξήντα δευτερόλεπτα για να φέρεις στη μνήμη σου μία στιγμή που ξεχείλιζες από θετική ενέργεια και μετά να βυθιστείς μέσα σε αυτήν προσπαθώντας να αναβιώσεις και ενσωματώσεις όλα αυτά τα ψυχικά και σωματικά αισθήματα.

Ας κάνουμε σήμερα την αρχή για μια ζωή με περισσότερη θετική ενέργεια, με περισσότερο ενθουσιασμό, περισσότερη badass δυναμικότητα να ξεριζώσουμε ό,τι αρνητικό προσπαθήσει να φυτρώσει και να καταπατήσει την πολύτιμη θετικότητά μας.


Αν θέλεις περισσότερες ιδέες για το πώς να αυξήσεις την ενέργειά σου διάβασε το άρθρο 5 τρόποι να αναζωογονηθείς μετά από μία παραγωγική μέρα.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια