Ευγνωμοσύνη για το χρόνο που πέρασε

Ευγνωμοσύνη για το χρόνο που πέρασε



Είμαι ευγνώμων για όλες τις φυλές και όλους του ανθρώπους του κόσμου. Είμαι ευγνώμων που γεννήθηκα ως Ερωφίλη και είμαι ο άνθρωπος που είμαι.

Είμαι ευγνώμων για την οικογένειά μου, τους γονείς μου, τα αδέρφια μου, τα ξαδέρφια, τις θείες, τους θείους, τα ανίψια, τους μακρινούς ξαδέρφους και τους κοντινούς γείτονες, το νονά και το νονό μου. Είμαι ευγνώμων που στη ζωή μου γνώρισα πέντε γιαγιάδες και παππούδες και που έχω ακόμα δίπλα μου δύο από αυτούς.

γράφει η Ερωφίλη Πατεράκη
Η Δέσποινα κι εγώ, Άπτερα 2007.
Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που ήρθαν στη ζωή μου και έμειναν. Που ήξερα ποιους να κρατήσω και ποιους να αφήσω. Είμαι ευγνώμων και για τις δυσάρεστες καταστάσεις που με δίδαξαν ότι έχω την ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθω στις δυσκολίες.

Είμαι ευγνώμων που είμαι υγιής και σύντομα θα κλείσω τα 28. Είμαι ευνώμων που ο χρόνος πέρασε και που μπορώ να λέω ότι αυτή τη φίλη την έχω στη ζωή μου εδώ και 14 χρόνια. Ειμαι ευγνώμων για τη φίλη που έχω στη ζωή μου 6 χρόνια. Και τον άνθρωπο που μου ενέπνευσε την αγάπη μου για τη μουσική είμαι ευγνώμων που τον είχα στη ζωή μου για 25 χρόνια, 20 από αυτά συνειδητά με όμορφες αναμνήσεις και 12 από αυτά με πολλή αγάπη και πολλή παρέα.

Είμαι ευγνώμων για τις δυσκολίες που συνάντησα, είτε εξωτερικές, είτε εσωτερικές όπως η κατάθλιψη.Είμαι ευγνώμων γιατί με βοήθησαν να σχηματίσω τον εαυτό μου όπως είμαι σήμερα, που ξέρει ότι ένα μόνο χαρακτηριστικό ή μία μόνο ιδιότητα δεν καθορίζει ολόκληρο τον άνθρωπο. Είναι ένα από τις πολλές δεκάδες στοιχεία που τον απαρτίζουν, και όλα μαζί διαδραστικά τον ολοκληρώνουν.

Είμαι ευγνώμων που έχω αγάπη στην καρδιά μου και κατανόηση για τον διπλανό. Από μικρή. Είμαι ευγνώμων που τα θετικά συναισθήματα είμαι πολύ πιο πολλά από τα αρνητικά.
ευγνωμοσύνη για το χρόνο που πέρασε
Η Δέσποινα κι εγώ καλοκαίρι δίπλα στο τζάκι
Είμαι ευγνώμων για τα ταξίδια που έκανα. Κι ας είναι πιο λίγα απ’ ό,τι υπολόγιζα. Είμαι ευγνώμων για τα όμορφα μέρη που είχα την τύχη να δω από κοντά. Ηράκλειο, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Θάσο, Σαμοθράκη, Κομοτηνή, Καβάλα, τον Έβρο ολόκληρο, Ορεστιάδα, Σουφλί, Φέρες, Διδυμότειχο, Δαδιά, Δράμα, Έδεσα, Καστοριά, Λάρισα, Τρίκαλα, Εύβοια, Κυλλήνη και Κάτω Παναγία, Ιεράπετρα, Άγιο Νικόλαο, Χερσόνησο, Αρκαλοχώρι, Τσούτσουρο, Τυμπάκι, Μοίρες, Φραγκοκάστελο, Ασήμι, Κουδουμά, Μάταλα, Άγιο Παύλο, Σπήλι, Κεραμέ, Σφακιά, Πρέβελη, Αργυρούπολη, Σούδα, Ακρωτήρι, Άπτερα, Θέρισο.
Μετά από δεύτερη σκέψη, είμαι ευγνώμων για τα τόσα πολλά ταξίδια που κατάφερα να κάνω!

Είμαι ευγνώμων για το πιο πρόσφατο και πιο μεγάλο ταξίδι μου στην Αγγλία που έχει κρατήσει δυόμιση χρόνια.

Είμαι ευγνώμων που είχα ανοιχτή την καρδιά μου και γνώρισα τον άνθρωπό μου. Είμαι ευγνώμων για εκείνον και για την οικογένειά του που με αγκάλιασαν σαν κόρη τους από την πρώτη μέρα που με γνώρισαν.
είμαι ευγνώμων
Ο Λουκ κι εγώ, Ιούλιος 2018
Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά μου. Που έχω τη δυνατότητα να εργάζομαι και να κερδίζω τα προς το ζην, ώστε να προσπαθώ να φτιάχνω το ευ ζην.

Είμαι ευγνώμων για τα ταλέντα μου που γέμισαν τη ζωή μου χαρούμενες (κυρίως) αναμνήσεις, που γέμισαν το χρόνο μου δημιουργικά.

Είμαι ευγνώμων για την εξέλιξη της τεχνολογίας. Που δεν χρειάστηκε ποτέ να πάω στο πηγάδι για να έχω νερό ή στον ποταμό για να πλύνω τα ρούχα μου. Είμαι ευγνώμων που ενώ βρίσκομαι τόσο μακριά από την οικογένειά μου, μπορώ να τους βλέπω ζωντανά μπροστά μου και να τους μιλάω κάθε μέρα.

Είμαι ευγνώμων για τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο, για εκείνους που βοηθούν τους συνανθρώπους τους, που πρσφέρουν χρήσιμα προϊόντα και υπηρεσίες, που ενθαρρύνουν καλές συμπεριφορές, που με βοηθούν να βρω τον καλύτερο εαυτό μου.
είμαι ευγνώμων
Αγγλία, Νοέμβρης 2018

Είμαι ευγνώμων για τη διαφορετικότητα και την ποικιλότητα που φτιάχνουν έναν τόσο όμορφο, πολύχρωμο και πολυδιάστατο κόσμο για όλους μας, με τόσες πολλές επιλογές και τόσα πολλά να προσφέρει σε καθέναν από εμάς.

Είμαι ευγνώμων για αυτήν την πλατφόρμα που μου έχει δώσει τόσα πολλά ενδιαφέροντα αναγνώσματα και που με έχει εμπνεύσει αμέτρητες φορές. Και είμαι ευγνώμων αν έχω κι εγώ βοηθήσει ή εμπνεύσει κάποιον μέσα από τις σκέψεις και τα γραπτά μου.

Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασε, για το 2018, με όλα όσα έφερε και όλα όσα πήρε.

Είμαι έτοιμη για τον καινούριο χρόνο. Είμαι έτοιμη να χτίσω το 2019 όπως εγώ το θέλω, με πολλή προσπάθεια και αφοσίωση στις ανάγκες και τους στόχους μου.
είμαι ευγνώμων για τη ζωή
Απολαμβάνοντας cheesecake, Ιανουάριος 2016

Είμαι ευγνώμων που μπαίνω στη νέα χρονιά έχοντας μάθει να αναγνωρίζω την αξία μου, να δίνω στις ιδέες, τις σκέψεις και τα θέλω μου τουλάχιστον την ίδια προσοχή που όλα αυτά τα χρόνια έχω δώσει στις ιδέες, τις σκέψεις και τα θέλω των άλλων.

Είμαι ευγνώμων που ξέρω να αναγνωρίσω τις μικρές και τις μεγάλες μου νίκες, χωρίς να πέφτω στην παγίδα να θεωρώ την νίκη μου ήττα επείδή κάποιος άλλος το έκανε πρώτος/καλύτερα/διαφορετικά.


Είμαι ευγνώμων που είμαι η Ερωφίλη και είμαι εδώ.

2 Σχόλια

  1. Τοσα πολλα πραγματα να ειναι κανεις ευγνωμων στ'αληθεια...Καλη χρονια Ερωφιλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι τόσα πολλά! Όμως πολλές φορές είναι εύκολο να τα ξεχάσουμε και να αποπροσανατολιστούμε! Καλή χρονιά με πολλή αγάπη και πολλή ευγνωμοσύνη!!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.