Guest post - Η μαγεία της αγάπης

Guest post - Η μαγεία της αγάπης

Σήμερα στον Blog-άριθμο φιλοξενώ την Σόνια από το ιστολόγιο Twinsmomgr. Είναι μια συνεργασία στο πλαίσιο της Μυστικής Ανταλλαγής που διοργάνωσε το Edityourlife Magazine και οι Greek Women Bloggers. Ανυπομονώ να διβάσω την ιστορία της αλλά και να τη γνωρίσω καλύτερα μέσα από το blog της! Καλή μας ανάγνωση!
www.erofilipateraki.gr

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή πολιτεία ζούσαν δυο αδέλφια, ο Τίτος και η Σοφία. Τα δυο αυτά παιδιά είχαν γεννηθεί τη ίδια μέρα, ήταν δηλαδή δίδυμα. Όταν πλησίαζε ο χειμώνας και τα Χριστούγεννα ήταν η αγαπημένη τους εποχή, γιατί πλησίαζαν και τα γενέθλια τους.
Και φέτος στα γενέθλια τους θα μαζεύονταν όλοι τους οι φίλοι από το σχολείο. Η μαμά τους θα έφτιαχνε ένα σωρό λιχουδιές για να δοκιμάσουν και μια τούρτα με το αγαπημένο τους θέμα: τα Χριστούγεννα.
Κάθε χρόνο οι ετοιμασίες ξεκινούσαν αρκετά νωρίς. Όπως έπεφτε νωρίς και το πρώτο χιόνι. Να παραγγείλουν τα στολίδια για το σπίτι, να φτιάξουν τα δώρα για τους φίλους τους, να αγοράσουν τα υλικά για την τούρτα που έφτιαχνε η μαμά από την προηγούμενη.

www.erofilipateraki.gr
Όλοι στην οικογένεια είχαν πολύ χαρούμενη διάθεση γιατί εκείνη η ημέρα ήταν αφιερωμένη στα δύο παιδιά. Γιόρταζαν το γεγονός ότι ήρθαν τα δύο παιδιά στον κόσμο. Για όλους ήταν μια πολύ σπουδαία επέτειος. Όμως πιο πολύ για τα δυο παιδιά, που έβρισκαν την ευκαιρία να παίξουν μαζί με όλους τους αγαπημένους τους φίλους, να τραγουδήσουν, να καταβροχθίσουν την υπέροχη τούρτα της μαμάς. Αλλά κυρίως να δουν το σπίτι τους στολισμένο χριστουγεννιάτικα από νωρίς, γιατί έπρεπε να ταιριάζει με το ύφος του πάρτι. Τα αγαπημένα τους στολίδια ήταν οι καρυοθραύστες, είχαν έναν ολόκληρο στρατό από αυτά τα όμορφα φανταστικά πλάσματα.
Εκείνη τη χρονιά όμως δεν θα ήταν όλα όπως τα φαντάζονταν. Τα πράγματα δεν θα πήγαιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει. Το πάρτι ήταν έτοιμο να καταστραφεί. Και η χαρά των παιδιών να μετατραπεί σε απογοήτευση. Μια περίεργη αίσθηση υπήρχε στην ατμόσφαιρα και ο αέρας παραήταν παγωμένος. Ήταν θέμα χρόνου.
Ξημέρωσε η ημέρα των γενεθλίων. Η Σοφία και ο Τίτος ήταν τόσο χαρούμενοι. Ξεκίνησαν από νωρίς να ετοιμάζουν τα ρούχα που θα φορέσουν στη γιορτή, να οργανώνουν τα παιχνίδια που θα παίξουν αλλά και να ετοιμάζουν την όρεξη τους για την υπέροχη τούρτα. Και ξαφνικά μια κραυγή ακούστηκε από την κουζίνα. Ήταν η μαμά τους. Είχε ανοίξει το ψυγείο και η τούρτα έλειπε. Είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνος, έτσι ξαφνικά. Η χαρά όλων μετατράπηκε σε αγωνία. Ποιος; Πότε; Γιατί;
Τα παιδιά είχαν φυσικά στεναχωρηθεί πολύ και προσπαθούσαν να βρουν κάποια λύση. Πώς θα έκαναν τα γενέθλια τους χωρίς την υπέροχη χριστουγεννιάτικη τούρτα; Ποιος ζαχαροπλαστείο θα μπορούσε τελευταία στιγμή να τους φτιάξει μια καινούρια τούρτα; Τα καταστήματα δεν λειτουργούσαν εκείνη την ημέρα για να αγοράσουν καινούρια υλικά, αλλά και δεν υπήρχε πολύς χρόνος για να την ετοιμάσει η μαμά από την αρχή.

Εκεί που κατάστρωναν τα σχέδια τους για τη σωτηρία του πάρτι, άκουσαν ένα μικρό τρίξιμο στην πόρτα του δωματίου τους. Τι να δουν; Ήταν οι φίλοι τους οι καρυοθραύστες. Είχαν πάρει ζωή και τώρα ήταν εκεί μπροστά τους και τους μιλούσαν! Ήξεραν τα πάντα. Για τα γενέθλια, για την όμορφη τούρτα που χάθηκε, για την προσπάθεια να βρουν τη λύση ώστε να μην ακυρώσουν τη γιορτινή βραδιά, για όλα! Ήξεραν όμως και τον ένοχο. Ποιος εξαφάνισε, χωρίς ίχνος, το γλυκό.
www.erofilipateraki.gr
Ο Τίτος και η Σοφία έμειναν να κοιτούν με ανοιχτό το στόμα. Ποτέ δεν είχαν σκεφτεί ότι μια αγκαλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια θα μπορούσαν να βρίσκονται μπροστά τους και να τους μιλούν. Πολλές φορές τα παιδιά είχαν πιάσει στα χέρια τους τα στρατιωτάκια αυτά και παράσταιναν πως παίζουν διάφορους ρόλους, αλλά ότι θα ζωντάνευαν και μάλιστα την πιο κρίσιμη ώρα, δεν το είχαν φανταστεί ποτέ.
www.erofilipateraki.gr
Η λύση που τους πρότειναν για να πάρουν πίσω την τούρτα τους ήταν αρκετά δύσκολη. Απαιτούσε πολύ ζεστό ντύσιμο και να βγουν έξω από το σπίτι χωρίς να τους καταλάβουν οι μεγάλοι. Έπρεπε όμως να συμφωνήσουν αν ήθελαν τα γενέθλια τους να γίνουν όπως τα ονειρεύονται. Άνοιξαν τις ντουλάπες τους, πήραν τα μπουφάν τους, φόρεσαν σκούφια, γάντια, κασκόλ, τις ζεστές μπότες τους και ξεκίνησαν να περάσουν το κατώφλι του σπιτιού προς την αυλή, ακολουθώντας τους φίλους στρατιώτες που έδιναν τον ρυθμό. Εν-δυο, εν-δυο!

Περπάτησαν αρκετά, ώσπου έφτασαν στον φράχτη του σπιτιού, κοντά στα πελώρια δέντρα του δάσους. Το θέαμα που αντίκρισαν τους εξέπληξε. Εκεί υπήρχε ο φίλος τους ο Φρόστυ ο χιονάνθρωπος. Τον έφτιαχναν κάθε χρόνο με τα πρώτα χιόνια του χειμώνα. Έπαιρναν ένα παλιό καπέλο κι ένα κασκόλ. Κάρβουνα για τα μάτια και το στόμα, καρότο για τη μύτη και τρία κουμπιά στο σώμα του.
www.erofilipateraki.gr
Ο Φρόστυ δεν έλειπε ποτέ από την αυλή τους εδώ και χρόνια, μέχρι τις πρώτες ζεστές της άνοιξης. Περνούσαν ατέλειωτες ώρες παίζοντας μαζί του και μιλώντας του για τις περιπέτειες τους στο σχολείο. Δεν έλειπε ποτέ από τις οικογενειακές τους στιγμές. Ποτέ, εκτός από μία. Από τα γενέθλια των παιδιών. Δεν ήταν δυνατόν φυσικά να τον βάλουν μέσα στο σπίτι γιατί θα έλιωνε. Έτσι ο χιονάνθρωπος, απογοητευμένος και πληγωμένος που για ακόμα μια φορά δεν θα γιόρταζε μαζί με τη χαρά των φίλων του, αποφάσισε να τους πάρει αυτό που θα αγαπούσαν πιο πολύ για εκείνη την ημέρα. Την τούρτα τους. Δεν το έκανε με κακό σκοπό. Ήθελε να τους δείξει πώς αισθάνεται, απλά βρήκε τον λάθος τρόπο.
Η Σοφία και ο Τίτος όμως κατάλαβαν πόσο πολύ υπέφερε ο Φρόστυ. Αποφασίσανε να κάνουν κάτι για αυτό αμέσως. Αφού βεβαιώθηκαν ότι η τούρτα είναι σε άριστη κατάσταση, συζήτησαν με τους φίλους τους τους καρυοθραύστες για το τι θα μπορούσαν να κάνουν, προκειμένου να βοηθήσουν τον φίλο τους. Η λύση που βρέθηκε ήταν πολύ σπουδαία! Ο Φρόστυ μεταφέρθηκε με τη βοήθεια όλων στη βεράντα, μπροστά από το δωμάτιο των παιδιών, ώστε να είναι δίπλα τους και μα διασκεδάσουν μαζί εκείνη την βραδιά.
Οι φίλοι τους άρχισαν πλέον να καταφθάνουν και τα λαμπερά χαμόγελα των παιδιών έγιναν τα πιο λαμπερά στολίδια στο σπίτι. Ακόμα και το χαμόγελο του Φρόστυ που ήταν φτιαγμένο από κάρβουνα, έμοιαζε να λάμπει σαν να είναι διαμαντένιο. Τα γέλια και οι φωνές διαδέχονταν τα τραγούδια και τα παιχνίδια. Η τούρτα μάγεψε τους καλεσμένους, μικρούς και μεγάλους.
Το βράδυ τα παιδιά κοιμήθηκαν με τα χαμόγελα να μη σβήνουν από τα χείλη τους. Κι ο Φρόστυ έμεινε να τους καμαρώνει έξω από το παράθυρο τους. Ήταν η πιο ευτυχισμένη μέρα όλων τους.
****
Εάν θέλεις να γνωρίσεις κι άλλες bloggers μπες στην σελίδα Greek Women Bloggers όπου θα βρεις πληθώρα ιστολογίων και θεματολογία για όλα τα γούστα και ενδιαφέροντα!

Buy Me A Coffee

7 Σχόλια

  1. Τι όμορφο παραμύθι!Σ'ευχαριστώ που συμμετείχες στην ανταλλαγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγκινήθηκα με τον φροστυ! Παρά πολυ όμορφο το παραμύθι! Χρόνια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραιο το μηνυμα που περνας με το παραμυθι!Καλως σε βρηκα και καλες γιορτες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με την Ηλιάνα. Το μήνυμα που περνάς Σόνια, μας αγγίζει όλους, μικρούς και μεγάλους. Καλές γιορτές στην ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωραίο παραμύθι με μήνυμα που είναι χρήσιμο όλο το χρόνο: μέσα από τη συνεργασία όλα τα προβλήματα βρίσκουν μια λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ πολύ! Το εμπνεύστηκα από τα μικρά μου και όλα αυτά που θέλω να τους διδάξω. Χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λατρεύω τα παραμύθια κι αυτή την ανάρτηση, την απόλαυσα!! Πολύ τρυφερή!!
    Χρόνια πολλά!!
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.