Η κηδεία ενός έρωτα μικρή ιστορία

Η κηδεία ενός έρωτα μικρή ιστορία

Δεν άρχισε απλά και ήμερα. Ξεκίνησε με φόρα. Έπεσε ο ένας πάνω στον άλλο λες και το βέλος του έρωτα τους ένωσε κυριολεκτικά, σχεδόν βίαια.


mikri istoria Erofili Pateraki


Δεν ήξεραν πού πήγαιναν, αν υπήρχε προορισμός. Για τους εραστές υπάρχει μόνο το τώρα και το ύστερα που γίνεται κι αυτό τώρα. Η μόνη ώρα που μετράει είναι η ώρα της επαφής. Τα φιλιά, τα χάδια, η ένωση, η κορύφωση, η εξουθενωμένη αγκαλιά. 



Και ξαφνικά ξύπνησαν κι ήταν χειμώνας. Ήταν κακοκαιρία και χαλασμός. Δεν ήταν πια καλοκαίρι, έρωτας και μήνας του μέλιτος. Έκλεισαν για μια στιγμή τα μάτια τους κι ο έρωτας χάθηκε. 



Δεν έφυγε, απλά χάθηκε. Σίγουρα κάπου μέσα στο σπίτι τριγύριζε, ώρες ώρες νόμιζες ότι θα ξετρυπώσει με ένα πεταχτό φιλί και θα τους ρίξει πάλι στο κρεβάτι, θα τους ξυπνήσει από το λήθαργο. 



Mikri istoria Erofili Pateraki


Νόμιζες πως ένα από αυτά τα πρωινά και ξυπνάνε βιαστικοί θα σταθούν και θα αναρωτηθούν: “Ποιοι είμαστε;”


Πού πήγαν οι εικοσάρηδες που μόνο χρειάζονταν πίτσες και προφυλακτικά; Τώρα τα πιάτα, η δουλειά, το φαγητό - με το κινητό στο χέρι αντί πιρούνι. Αυτή ήταν η ζωή τους. 


Ίσως τη διάλεξαν, ίσως όχι. Κάπου στη διαδρομή απλά ξέχασαν τις προτεραιότητές τους. 



Mikri istoria Erofili Pateraki


Πλήρωσες το ρεύμα; Έχει φαΐ ή να παραγγείλουμε; Μην ξεχάσεις τα σκουπίδια. Βγαίνω, μην περιμένεις. Πού είναι η ζώνη μου; Έχεις ψιλά για το περίπτερο; Θέλω παγωτό.


Τα κοκτέιλ τους τα ήπιαν. Τώρα είναι η ώρα για κονιάκ.



Μικρή ιστορία της Ερωφίλης Πατεράκη, 2022



Περισσότερες ιστορίες: 


Το γλέντι

Τα Χριστούγεννα της Ακριβής

Τ' αρραβωνιάσματα






Buy Me A Coffee

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.