Πώς να πάρεις αποφάσεις για σίγουρη επιτυχία

Πώς να πάρεις αποφάσεις για σίγουρη επιτυχία

Πριν καν αρχίσεις την προσπάθεια για να πετύχεις ένα στόχο πρέπει να διαβάσεις αυτό το άρθρο. 


Ή μάλλον, πριν καν αποφασίσεις ότι θέλεις να πετύχεις ένα συγκεκριμένο στόχο


apofaseis epitihia


Γιατί σήμερα θα σου μιλήσω για το πώς μπορείς να πάρεις αποφάσεις που θα έχουν πραγματικά αποτελέσματα στη ζωή σου.Πώς να πάρεις αποφάσεις που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχίαΣήμερα σου μιλάω για το πώς να πάρεις αποφάσεις που όχι μόνο δε θα μείνουν στα λόγια αλλά θα γίνουν πράξη και αποτέλεσμα και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.Αν θέλεις να με ακούσεις στην κυριολεξία μπορείς να ακούσεις το επεισόδιο του podcast Κυριακάτικα με την Ερωφίλη.
Σε αυτό το επεισόδιο σου μιλάω λίγο για την προσωπική μου πορεία τα τελευταία πέντε χρόνια ουσιαστικά και πώς κατάφερα να χτίσω τη ζωή μου με βάση αποφάσεις που πήρα με το σωστό τρόπο.Ακούγοντας την προσωπική μου εμπειρία πιστεύω ότι θα καταλάβεις πολύ καλά πώς να παίρνεις αποφάσεις που θα γίνουν πράξη και θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία που ονειρεύεσαι.


Kiriakatika Erofili podcast


Αν όμως δεν είσαι ακουστικός τύπος παρακάτω θα βρεις γραπτώς αυτά τα δύο πολύ σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχεις μια απόφαση για να μη μείνει στα λόγια. Πριν πας παρακάτω να σου θυμίσω ότι μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το workbook- σχέδιο δράσης που θα σε βοηθήσεις να βάλεις τις σκέψεις σου στη σειρά πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον σου. 


Με αυτό το σχέδιο δράσης:


  1. θα ξεκαθαρίσεις ποιους στόχους θέλεις πραγματικά να πετύχεις


  2. θα θέσεις ένα χειροπιαστό σχέδιο με τα βήματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις το στόχο σου


  3. θα μάθεις πώς να μην αφήσεις το στόχο σου να πέσει θύμα της βαρεμάρας που μας επισκέπτεται όλους πότε πότε.
Κατέβασε ΔΩΡΕΑΝ το 12σέλιδο workbook από εδώ.Κάθε απόφαση που θέλει να δει το φως της μέρας πρέπει να έχει δύο βασικά στοιχεία.


 Χωρίς αυτά είναι πολύ δύσκολο η απόφαση να μετατραπεί σε επιτυχημένο αποτέλεσμα και επομένως θα είναι δύσκολο για σένα να πετύχεις το στόχο σου.
Βρες το γιατί


Το πρώτο πράγμα που δεν μπορεί να λείπει από μια απόφαση που θέλει να γίνει πράξη και επιτυχία είναι το «γιατί».


Το γιατί της απόφασής σου πρέπει να είναι καθόλα προσωπικό και να πηγάζει από κάποια βαθιά ανάγκη σου.


sosti apofasiΜην παρασυρθείς από φίλους επειδή αποφάσισαν κάτι. Μην παρασυρθείς από τα social media ή από την γύρω ατμόσφαιρα και πάρεις μια απόφαση που δεν σε συγκινεί.


Αν η απόφασή σου βασίζεται μόνο στη λογική στο λέω από τώρα, δύσκολα θα περάσεις στην πράξη.


Το πιο σίγουρο μέσο για να πάρεις δράση είναι το συναίσθημα. 


Είτε πρόκειται για ένα αρνητικό συναίσθημα που προσπαθείς να αποφύγεις είτε για ένα θετικό συναίσθημα το οποίο προσπαθείς να πλησιάσεις, το συναίσθημα είναι βασικός παράγοντας της επιτυχίας ενός στόχου.


Αν κάτι δεν σε συγκινεί, δεν σε ταράζει, δεν σε ενθουσιάζει, δεν κινεί κάτι μέσα σου τότε πώς περιμένεις να μπεις σε κίνηση και να πάρεις δράση;


Το συναίσθημα νικάει τη λογική ξανά και ξανά.


Επομένως αν θέλεις η απόφασή σου να μη μείνει στα λόγια, πρόσεξε να πάρεις μια απόφαση που σου «μιλάει», μια απόφαση που έχει πραγματικά σημασία για σένα.


Να θυμάσαι ότι το «γιατί» ενός στόχου και επομένως μιας απόφασης είναι πιο σημαντικό από το «τι». 

Γιατί χωρίς ένα δυνατό «γιατί» δεν θα πετύχεις το «τι».

 Άμεση δράση


Το δεύτερο στοιχείο που πρέπει να ακολουθεί κάθε απόφαση είναι η άμεση δράση.


Ό,τι απόφαση κι αν πάρεις αν δεν την ακολουθήσεις με κάτι έμπρακτο δύσκολα θα συνεχίσεις την προσπάθεια.


apofasi epitihiaΑπόφαση σημαίνει πράξη. Αν δεν δείξεις στην πράξη ότι πήρες μια απόφαση, η απόφαση είναι πολύ πιθανό να μείνει στα λόγια.Τι σημαίνει για σένα αυτό;


  • Σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνεις ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

  • Σημαίνει ότι η απόφαση που πήρες πρέπει να συνοδεύεται από κάποια αντίστοιχη συμπεριφορά.Τι δεν σημαίνει αυτό για σένα;


  • Ότι πρέπει να κάνεις αυτό που είπες σε μια μέρα.

  • Ότι πρέπει την ίδια στιγμή που παίρνεις μια απόφαση να ξοδέψεις χρήματα σε εξοπλισμό ή υλικό που συνδέεται με την απόφασή σου.

  • Ότι πρέπει να παρατήσεις στη μοίρα του κάθε άλλο τομέα της ζωής σου.


Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις όταν παίρνεις μία απόφαση είναι να κάνεις ένα βήμα σχετικό με την απόφασή σου άμεσα. Ακόμα και η πιο μικρή πράξη προς την σωστή κατεύθυνση έχει τεράστια βαρύτητα όταν πρόκειται για ένα στόχο που θέλεις να πετύχεις.

 


Ξεκίνα λοιπόν την ίδια στιγμή ή έστω την ίδια μέρα της απόφασης κάνοντας πράξη την απόφασή σου.


epitihia-apofaseis


Για να μεγιστοποιήσεις την αποτελεσματικότητα που θα έχει μια απόφαση ή αν θέλεις τις πιθανότητες επιτυχίας σου, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αποκτήσεις το λεγόμενο momentum.Και το momentum δεν είναι άλλο από κίνηση. Μπες σε κίνηση και συνέχισε να κάνεις μικρά βήματα προς την κατεύθυνση της επιτυχίας σου.
Buy Me A Coffee


Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.