Γιατί πρέπει να βάλεις μόνο ένα στόχο τη νέα χρονιά

Γιατί πρέπει να βάλεις μόνο ένα στόχο τη νέα χρονιά

Πάει ο παλιός ο χρόνος!

Το 2020 είναι πια παρελθόν… Περάσαμε μαζί 365 μέρες. Κι αν είμαστε ειλικρινείς ήταν 300 μέρες παραπάνω από ό,τι θα θέλαμε. 

Νομίζω ότι συμφωνούμε ότι η προηγούμενη χρονιά δεν ήταν ιδανική και σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη περίοδος για να πετύχεις στόχους. 


nea xronia vale ena stoho


Ας συμφωνήσουμε όμως και σε κάτι ακόμα: Το 2020 μας έκανε πιο ώριμους και πιο δυνατούς. 


Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα όρια και τις αντοχές μας μέχρι κάποιος ή κάτι να τα δοκιμάσει. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι η περασμένη χρονιά δοκίμασε τις αντοχές μας ξανά και ξανά. Μας έφερε στα όριά μας πολλές φορές όμως καταφέραμε να αντέξουμε λίγο ακόμα, να φτάσουμε λίγο παραπέρα. 


Σίγουρα τα προβλήματα δεν έχουν τελειώσει, ωστόσο με τον ερχομό της νέας χρονιάς είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρουμε πίσω τα ηνία, όσο και όπως μπορούμε, και να τραβήξουμε τη δική μας πορεία το 2021 άσχετα με όποιο εξωτερικό εμπόδιο προσπαθεί να μπει στο δρόμο μας.


stohoi neas hronias


Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά κι ας απαντήσουμε σε μερικές ερωτήσεις.


  • Ποιοι ήταν οι στόχοι σου όταν ξεκίνησε η περσινή χρονιά;  

  • Σε εκφράζουν ακόμα αυτοί οι στόχοι; 

  • Πόσους από αυτούς κατάφερες να πετύχεις;

  • Αν δεν κατάφερες όλους σου τους στόχους, σκέψου: Μήπως έθεσες τόσους πολλούς που το έκανες αδύνατο για τον εαυτό σου να ανταπεξέλθει;

  • Είσαι έτοιμη αυτή τη χρονιά, τώρα, το 2021, να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου, όχι μόνο για να πετύχεις τους στόχους σου αλλά και για να κάνεις τη ζωή σου πιο όμορφη και ικανοποιητική;


Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ σκρόλαρε παρακάτω και συνέχισε δυναμικά! Αυτό που σε περιμένει στις επόμενες παραγράφους και στα άρθρα που θα ακολουθήσουν είναι μια καλύτερη ζωή!


stohoi epitihia



Αυτή τη χρονιά…


Θα πρέπει να πάρεις μια μεγάλη απόφαση. Όπως λέει ο σοφός λαός  "Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δε χωράνε", πόσο μάλλον δέκα καρπούζια. 

Αυτό το άρθρο - καθώς και τα υπόλοιπα άρθρα της ίδιας σειράς που θα ακολουθήσουν- γράφτηκε με ένα και μόνο σκοπό, να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου ή για να το πω καλύτερα, να σε βοηθήσει να πετύχεις ΤΟΝ στόχο σου.


vale ena stoho nea hronia


Γιατί όσο κι αν θα το ήθελες η αλήθεια είναι ότι μέσα σε ένα χρόνο δε μπορείς ταυτόχρονα

  • να χάσεις 10 κιλά

  • να γράψεις ένα βιβλίο

  • να μάθεις μια ξένη γλώσσα

  • να βρεις το σύντροφο των ονείρων σου και 

  • να πάρεις προαγωγή και αύξηση στη δουλειά - ή να βρεις καινούρια δουλειά.

Καλώς ή κακώς δε γίνεται να πετύχεις τόσα πράγματα ταυτόχρονα. Γι' αυτό και πολλές χρονιές στο παρελθόν έχεις δει τα New Year's resolutions να ξεψυχάνε πριν μπει η Αποκριά.


vale sostous stohous

Γι' αυτό και θα πρέπει να βρεις και να εστιάσεις σε ΕΝΑΝ και μόνο στόχο και να δώσεις στον εαυτό σου αρκετό χρόνο, έναν ολόκληρο χρόνο, για να τον πετύχεις.



Δεν χρειάζεται να βάλεις πολλούς στόχους! Ή για να το θέσω πιο ρεαλιστικά, δεν ενδείκνυται να βάλεις πολούς στόχους.


Έχεις ακούσει τη φράση «Λίγοι και καλοί»; Αυτό ακριβώς θέλουμε κι εμείς!


  • Πρώτα γράψε μία λίστα με τους στόχους που σου έρχονται στο μυαλό.

  • Αποφάσισε ποιους στόχους θα μπορούσες να αφαιρέσεις γιατί δεν σε εκφράζουν απόλυτα.

  • Ιεράρχησε τους στόχους σου με υπέρτατο σκοπό να βρεις ποιος είναι ο ένας πιο σημαντικός στόχος που θέλεις να πετύχεις οπωσδήποτε αυτή τη χρονιά. 

  • Γράψε ξανά αυτόν τον ένα στόχο. Αφού αυτός είναι ο πιο σημαντικός στόχος για σένα αυτή τη χρονιά, σε αυτόν θα αφιερώσεις το χρόνο σου και την προσπάθειά σου.

Προς το παρόν, δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο. 


Το πρώτο και βασικό έχει γίνει: Ξέρεις τι θέλεις!


stohoi nea hronia


Αυτόν τον Ιανουάριο…


Ο σκοπός αυτού του μήνα είναι να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες στο μυαλό σου ώστε να πετύχεις αυτόν τον ΕΝΑ στόχο που έθεσες γι' αυτή τη χρονιά!


Ένας τρόπος να καλλιεργήσεις αυτές τις κατάλληλες συνθήκες είναι να βρεις έμπνευση. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις αρκετές ομιλίες από επιτυχημένους ανθρώπους που σίγουρα θα καταφέρουν να σου μεταδώσουν την αποφασιστικότητά τους και να σε εμπνεύσουν να προσπαθήσεις κι εσύ για τον στόχο σου.

Μην φορτώσεις το πρόγραμμά σου με ένα σωρό στόχους που απλά θα σου φάνε πολύ γρήγορα όλη την ενέργεια και στο τέλος θα αναγκαστείς να τα παρατήσεις – όπως ένα κινητό που αν του ανοίξεις δεκαπέντε εφαρμογές, παίζεις δύο παιχνίδια και παράλληλα μιλάς στο τηλέφωνο, μέσα σε τρεις ώρες θα κλείσει από μπαταρία.


Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και γύρνα στην προηγούμενη παράγραφο. Διάβασέ την ξανά με όλη σου την προσοχή.


Σκοπός σου είναι να αποκτήσεις τη σωστή νοοτροπία
και να είσαι ρεαλιστής, πράγμα που ξεκίνησες ήδη καταγράφοντας τους στόχους σου ιεραρχημένους. Αν δεν πρόλαβες, κάνε μια παύση τώρα και γράψε τους είτε σε χαρτί είτε σε digital μορφή. 

stohoi nea hronia

Εγώ σου προτείνω τον παραδοσιακό τρόπο με χαρτί, αφού και οι έρευνες που έχουν γίνει υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που γράφουν τους στόχους τους έχουν 43% μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας από εκείνους που δεν γράφουν τους στόχους τους.


Σου προτείνω ακόμη να κατεβάσεις το δωρεάν workbook που έχω φτιάξει και να το χρησιμοποιήσεις σε συνδυασμό με αυτό το άρθρο. Το free workbook "Οι στόχοι μου αξίζουν" έχει σχεδιαστεί συγκεκριμένα για να σε βοηθήσει να ιεραρχήσεις τους στόχους σου και έπειτα να τους κάνεις πραγματικότητα.




Θέλω να σου επισημάνω ότι το να γράψεις τους στόχους σου είναι κάτι που ΔΕΝ πρέπει να προσπεράσεις. Βρες το χρόνο και κάθισε να γράψεις ποιος είναι αυτός ο στόχος που θέλεις να πετύχεις μέσα στο 2021 και γιατί

Αν δεν μπορείς να βρεις δέκα λεπτά για να περιγράψεις τι είναι αυτό που θέλεις και γιατί το θέλεις, τότε πώς θα βρεις το χρόνο, την ενέργεια και την αυτοπεποίθηση για να κάτσεις και να κάνεις τις ενέργειες που απαιτούνται για να τον κάνεις πραγματικότητα;


stohoi nea hronia



Για σένα που διαβάζεις μέχρι εδώ θα σου δώσω ακόμα μια συμβουλή. 

Χρησιμοποίησε τις υπόλοιπες μέρες του Ιανουαρίου για να δουλέψεις νοητικά πάνω στο στόχο σου, για να τον κάνεις πραγματικά την νούμερο ένα προτεραιότητά σου και να αποκτήσεις όλες αυτές τις στάσεις που θα σε βοηθήσουν να τον πετύχεις.

  • Διάβασε το άρθρο Το μυστικό της επιτυχίας. Μπορεί να ξαφνιαστείς ή μπορεί να το ξέρεις ήδη. Το μυστικό δεν είναι να διαγράψεις όλους τους άλλους τομείς της ζωής σου ούτε να βιαστείς να ξεκινήσεις για να προλάβεις τον ανταγωνισμό. Το μυστικό βρίσκεται πολύ πριν το στάδιο της πράξης.

  • Βρες χρόνο και κάθισε ξανά και ξανά να γράψεις ποιος είναι ο στόχος που θέλεις να πετύχεις. Προσπάθησε να μην σκέφτεσαι πολύ συγκεκριμένα σε αυτή τη φάση, μην αρχίσεις να σκέφτεσαι τις λεπτομέρειες του πώς θα κάνεις το κάθε τι γιατί έτσι θα βρει τρόπο να εισχωρήσει στο μυαλό σου ο φόβος και η αμφιβολία.

  • Αυτό που θέλεις να κάνεις σε αυτή την πρώτη φάση είναι να παγιώσεις μέσα σου ποιος είναι ο ένας στόχος που θέλεις να πετύχεις φέτος και γιατί είναι τόσο σημαντικός για σένα. Θέλεις να δημιουργήσεις μέσα σου μια ευχάριστη διάθεση ώστε κάθε φορά που σκέφτεσαι για αυτόν το στόχο να γεμίζεις χαρά και ικανοποίηση, να νιώθεις αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχεις αυτό που θέλεις και να μην μπορείς παρά να χαμογελάσεις με τη σκέψη της μελλοντικής σου επιτυχίας.

Όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται που σου λέω να μην κάνεις τίποτα άλλο τον Ιανουάριο, πίστεψέ με: 

Αν ακολουθήσεις τη συμβουλή μου και αφιερώσεις αυτό το χρόνο στον εαυτό σου ώστε να δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες και τα κατάλληλα συναισθήματα μέσα σου, η επιτυχία στα επόμενα βήματα θα είναι εγγυημένη.


Περιμένω στα σχόλια να μάθω αν είσαι έτοιμη να πετύχεις το στόχο σου το 2021! Αν χρειάζεσαι λίγο παραπάνω motivation διάβασε το άρθρο Πώς να σταματήσεις τις δικαιολογίες και να πετύχεις τους στόχους σου.

stohoi nea hronia


Και επειδή ο δικός μου στόχος για το 2021 είναι να συνεχίσω τη συγγραφική μου πορεία, σε προσκαλώ να δεις τη δουλειά μου στο Buymeacoffee.com/erofili
Μπορείς να κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ την πρώτη μου νουβέλα καθώς και άλλα extras αλλά και να με στηρίξεις με μια δωρεά αν έχεις τη δυνατότητα για να με βοηθήσεις να συνεχίσω να γράφω και να εκδίδω τα βιβλία μου.


Σου άρεσε αυτό το post;

Buy Me A Coffee

3 Σχόλια

  1. Ερωφίλη το κείμενο σου αυτό ήταν τόσο μα τόσο χρήσιμο, ειδικά σε μια φάση της ζωής μου που σκέφτομαι πολύ πώς μπορώ να πάω παραπέρα κάποια πράγματα που έχουν ήδη ξεκινήσει. Εύχομαι να έχουμε μια παραγωγική χρονιά και να πετύχουμε αυτό τον ένα στόχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ, Άλκηστη! Το εύχομαι κι εγώ να έχουμε μια όμορφη, παραγωγική χρονιά. Είμαι σίγουρη ότι θα πετύχεις αυτό που θέλεις με τον καλύτερο τρόπο! ⭐

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.