Η κατάλληλη στιγμή ήταν χτες. Σήμερα όμως;

Η κατάλληλη στιγμή ήταν χτες. Σήμερα όμως;

Ας σπαταλήσουμε κι άλλο χρόνο να σκεφτόμαστε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε κάτι, ας αφήσουμε το χρόνο να φεύγει ανεκμετάλλευτος, αφού όλοι ξέρουμε ότι ο χρόνος που φεύγει ξαναγυρίζει γιατί δεν θέλει να τον χάσουμε. Τι λέει η έκφραση; Ο χρόνος είναι λίμνη και πάντα θα είναι εκεί; Ποτέ δεν φεύγει, ποτέ δεν χάνεται;



Εμ… Όχι!


Ο χρόνος είναι ποτάμι, χείμαρος που κυλάει ορμητικά και ξεχύνεται μπροστά. Ο χρόνος δεν περιμένει για κανένα, ούτε για χωριάτες, ούτε για βασιλιάδες. Γιατί ο χρόνος είναι δίκαιος στην αδικία του. Είναι άδικος προς όλους, δεν κάνει χάρες και ρουσφέτια σε κανένα, δεν δωροδοκείται, δεν δαμάζεται.


Κι όσο εγώ κι εσύ καθόμαστε και φιλοσοφούμε για την φύση του χρόνου, για το αν είναι λίμνη ή ποτάμι ή αν τελικά η αναλογία με το νερό ήταν τελείως άστοχη, κάποιοι άλλοι βάζουν σε τάξη τις σκέψεις τους και αφήνουν τη φιλοσοφία για τα συμπόσια, γιατί αυτό που πραγματικά θέλουν να κάνουν είναι στο χέρι τους. Κι έτσι μπαίνουν σε κίνηση και το πετυχαίνουν. 


Ή καλύτερα, προσπαθούν ξανά και ξανά μέχρι να το πετύχουν. Γιατί το μυστικό για να πετύχεις δεν είναι να βρεις την κατάλληλη στιγμή για να πράξεις. Το μυστικό είναι να είσαι τόσο αποφασισμένος που τίποτα να μη σε σταματά.


Έχει τελικά σημασία ο χρόνος; Πόση σημασία έχει να βρεις την κατάλληλη στιγμή; 


Μήπως η κατάλληλη στιγμή είναι κάθε φορά που αναρωτιέσαι αν είναι η κατάλληλη στιγμή; Μήπως ενώ εσύ περιμένεις για ένα σημάδι να σου φανερώσει  την κατάλληλη στιγμή, το σημάδι είναι η σκέψη που γεννιέται μέσα σου; Μήπως το σημάδι ότι είναι η κατάλληλη στιγμή είναι ότι αυτό που θέλεις τριγυρίζει στο μυαλό σου και σε απασχολεί και σε κάνει να το σκέφτεσαι και να αναρωτιέσαι αν είναι η κατάλληλη στιγμή;



Ποιος άραγε ξέρει καλύτερα από σένα; Με ποια ισχύ, με ποια ιδιότητα είναι κάποιος άλλος αρμόδιος να αποφασίσει ποιο είναι το καλύτερο για σένα και ποια είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις; 


Η συμβουλή μου; Σταμάτα να ψάχνεις επιβεβαίωση γι' αυτά που θέλεις σε κάποιον ή κάτι έξω από σένα. Σταμάτα να ψάχνεις σημάδια ή να διαβάζεις συμβουλές για το τι να κάνεις και πώς να το κάνεις. Σταμάτα να διαβάζεις ακόμα κι εμένα αν ο λόγος που με διαβάζεις είναι για να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι και πώς και γιατί θέλεις να το κάνεις. 


Η αλήθεια είναι ότι ξέρεις ακριβώς το τι και το πώς και το γιατί όλων αυτών που θέλεις να πετύχεις. Ο μόνος λόγος που κοιτάς έξω από σένα για βοήθεια και καθοδήγηση είναι ότι έχεις πειστεί ότι δεν έχεις τις απαντήσεις. Έχεις πειστεί ότι οι άλλοι ξέρουν καλύτερα από σένα. Ότι εκείνοι που αναλαμβάνουν δράση και πετυχαίνουν έχουν αυτό το κάτι που εσένα σου λείπει, έχουν αυτή τη γνώση του πότε είναι η κατάλληλη στιγμή, το ποια είναι η κατάλληλη μέθοδος και τα κατάλληλα μέσα για να κάνουν αυτό που θέλουν και να το πετύχουν. 



Δεν υπάρχει κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει απλά η στιγμή που θα το πάρεις απόφαση και θα προχωρήσεις προς το όνειρο. Θα αρπάξεις τη στιγμή και θα τρέξεις προς αυτό που επιθυμείς με όλη σου τη φόρα. 


Δεν υπάρχει κατάλληλη μέθοδος. Υπάρχει ο πειραματισμός. Το ένα δεν θα πετύχει, το άλλο θα πετύχει. Το ένα θα δουλέψει για λίγο, το άλλο για λίγο παραπάνω. Τίποτα δεν είναι στατικό και τίποτα δεν είναι για πάντα. Αυτό ισχύει και για τα καλά και για τα κακά, να το θυμάσαι. Τίποτα δεν είναι για πάντα.


Yparhei katallili stigmi


Δεν είναι ο σκοπός μου να σε απογοητεύσω, το αντίθετο μάλιστα. Θέλω να σου φανερώσω τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Γιατί η αλήθεια είναι πως τίποτα δεν σε χωρίζει από αυτούς τους ανθρώπους που τους βλέπεις και τους ζηλεύεις και τους χαίρεσαι για όσα κάνουν. Η μόνη διαφορά είναι ότι μπροστά στην αβεβαιότητα εκείνοι διαλέγουν την πράξη ενώ εμείς την απραξία. Εκείνοι διαλέγουν να βρουν τη λύση πράττοντας και όχι φιλοσοφώντας. Εκείνοι διαλέγουν να ανακαλύψουν τη λύση ενώ εμείς διαλέγουμε να ψάξουμε για κάποιον που θα μας την φανερώσει.


Αλλά στην προσωπική επιτυχία δεν μπορείς να κόψεις δρόμο. Δεν γίνεται να ρωτήσεις κάποιον άλλο ποιο μονοπάτι να πάρεις. Γιατί αυτός ο άλλος μπορεί να ξέρει ακόμα λιγότερα από όσα ξέρεις εσύ.



Αν θέλεις να κάνεις το καλύτερο για τον εαυτό σου τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις τον εαυτό σου. 


Άκου  και εμπιστέψου την καθοδήγηση που λαμβάνεις από μέσα σου. Ποιος μπορεί να ξέρει καλύτερα τι θέλεις, τι σου ταιριάζει και πώς μπορείς να βρεις προσωπική επιτυχία και ευτυχία καλύτερα από σένα; Εμπιστέψου ότι έχεις τις απαντήσεις μέσα σου. Εμπιστέψου τον εαυτό σου να σε καθοδηγήσει και να κάνετε μαζί τα όνειρα σου πραγματικότητα.


Για να βάλεις τους στόχους σου σε προτεραιότητα και να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία κατέβασε το ΔΩΡΕΑΝ τετράδιο ασκήσεων που συμπληρώνεις ΕΣΥ τι θέλεις να πετύχεις.


Ποιος μπορεί να ξέρει τη δύναμή σου και τα όριά σου καλύτερα από σένα; 

Αν εσύ η ίδια δεν τα δοκιμάσεις ούτε εσύ θα μάθεις ποτέ πόσο μακριά μπορείς να φτάσεις για να πετύχεις αυτά που λαχταράει η ψυχή σου. 


Σου άρεσε αυτό το post;

Buy Me A Coffee

Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.