Τα 5 βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου

Τα 5 βιβλία που θα αλλάξουν τη ζωή σου


Στο ταξίδι για αυτοβελτίωση και για αλλαγή δεν έχει σημασία πόσων χρονών είσαι ή πόσο καιρό προσπαθείς. 

Για να αλλάξεις τη ζωή σου και να την κάνεις καλύτερη σημασία έχει να θέλεις

vivlia pou tha sou allaxoun ti zoi


Αν θέλεις να βρεις έναν καινούριο τρόπο να δεις τη ζωή, θα βρεις. Μπορεί να μην έχεις τους πόρους, τα μέσα, τη βοήθεια και την υποστήριξη, αλλά αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη θα την κάνεις. 

vivlia pou tha allaxoun ti zoi sou

Αν θέλεις πραγματικά να ζήσεις μια καλύτερη ζωή θα το καταφέρεις ακόμα κι αν χρειαστεί να τρως φαγητό από τα σκουπίδια, όπως έκανε αυτή η τρομερή γυναίκα, τώρα κάτοχος PhD και ερευνήτρια. 

Από την άλλη, αν δεν είσαι έτοιμη να αλλάξεις και να δεις τα πράγματα με έναν διαφορετικό τρόπο, όσους πόρους κι αν διαθέτεις και όσο κατάλληλες κι αν είναι οι συνθήκες, δεν θα τα καταφέρεις.

Kalitera vivlia aftoveltiosis


Θα τα καταφέρεις μονάχα όταν είσαι έτοιμη να αφήσεις πίσω σου κάποια πράγματα που ήξερες και να δοκιμάσεις καινούρια. 

Ωστόσο, σε αυτό το ταξίδι για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη δεν χρειάζεται να τα ανακαλύψεις όλα μόνη σου. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν. 

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει να καλυτερέψουν τη δική τους ζωή πριν από σένα και μπορούν να σου πουν δυο τρία πράγματα για να μην πέσεις στις παγίδες που έπεσαν αυτοί ή για να σου δώσουν λίγο κουράγιο. 

Γιατί, ας μη γελιόμαστε, το να αλλάξεις οτιδήποτε είναι δύσκολο. 

Το να αλλάξεις μια ολόκληρη ζωή, τη δική σου ζωή, είναι άθλος. 


Τα 5 βιβλία που σου προτείνω να διαβάσεις για να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη



vivlia aftoveltiosis pou axizi na diavaseis


Αν τίποτα άλλο δε σε συγκινήσει από αυτό το άρθρο, θα ήθελα να κρατήσεις αυτό το βιβλίο. Να αγαπάς την πραγματικότητα, να αγαπάς αυτό που υπάρχει γιατί το να παλεύεις με την πραγματικότητα είναι εξαντλητικό και ταυτόχρονα άδικος κόπος. 

Αν έχεις ανοιχτή την καρδιά σου, ακόμα κι αν συναντήσεις λίγη αντίσταση στην αρχή θα την ξεπεράσεις και θα δεχτείς το μήνυμα αυτού του βιβλίου που δεν είναι άλλο από το μήνυμα της αγάπης.

Αγάπη για την πραγματικότητα, αγάπη για αυτό που υπάρχει. Κι αν σου ακούγεται μοιρολατρικό, διάβασε ή άκουσε το βιβλίο γιατί είναι το άκρως αντίθετο από μοιρολατρία. 

Το να μην μάχεσαι την πραγματικότητα σου δίνει την απόλυτη δύναμη να φτιάξεις τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις. 


Όταν αντίθετα δεν αποδέχεσαι την πραγματικότητα τότε είναι που αντιδράς με μοιρολατρικό τρόπο, τότε είναι που δεν συνειδητοποιείς τη δύναμη που έχεις απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν.

Αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά θησαυρός. 

Η συγγραφέας έχει τις αγνότερες προθέσεις να βοηθήσει τους συνομιλητές της να καταλάβουν πώς αν σταματήσουν να παλεύουν με την πραγματικότητα η ζωή τους θα μεταμορφωθεί σε μια πιο ήρεμη, με λιγότερο άγχος και περισσότερη χαρά, ύπαρξη.







Για όλα υπάρχει λύση. Αυτό είναι το μήνυμα της Marie Forleo. 


Ακόμα και πριν διαβάσεις το βιβλίο μπορείς  να επαναλαμβάνεις αυτή τη φράσ όταν είσαι αντιμέτωπη με μια κατάσταση που σε δυσκολεύει ή σε αγχώνει.

Αυτή η μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει διαφορά στην καθημερινότητά σου και ειδικότερα στο άγχος σου.

Αν είσαι άνθρωπος δημιουργικός, αν έχεις ένα όνειρο για τη ζωή σου, αν θέλεις να ξεκινήσεις ένα καινούριο project ή μια καινούρια επιχείρηση, διάβασε αυτό το βιβλίο. 

Θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου και θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις και το πιο «τρελό» σου όνειρο, να κάνεις τη ζωή σου όχι απλά καλύτερη αλλά υπέροχη, δεν υπερβάλλω.

Γιατί, στην πραγματικότητα, κανένα όνειρο δεν είναι τρελό. 


Αν το ονειρεύεσαι και αν το θέλεις, για κάθε όνειρο μπορείς να βρεις τρόπο να το υλοποιήσεις. 

Η αυτοπεποίθηση και η ενέργεια της Marie είναι μεταδοτική. Ήδη από τα πρώτα κεφάλαια που θα διαβάσεις θα αρχίσεις να νιώθεις πιο αισιόδοξη και πιο αποφασισμένη να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα.

Αγόρασε το βιβλίο Για όλα υπάρχει λύση ή διάλεξε να το ακούσεις στο Audible, η φωνή της Marie δίνει ακόμα περισσότερη πειστικότητα σε όσα λέει. 

Μέχρι να έρθει το βιβλίο – seriously, παράγγειλέ το τώρα, δε θα το μετανιώσεις! – πέρνα μια βόλτα από το MarieTV, έχει καταπληκτικά βίντεο για θέματα δημιουργικότητας, παραγωγικότητας αλλά και για θέματα για επιχειρηματίες και entrepreneur. 





Η πρώτη μου επαφή με τον Tony Robbins ήταν ένα βίντεο που μοιράστηκε κάποιος στο Facebook με έναν πολύ πιασάρικο τίτλο. «Ο Τόνι Ρόμπινς σώζει ένα γάμο σε οχτώ λεπτά».

 Στην αρχή σκρόλαρα παρακάτω με τη σκέψη, έλεος, πόσο ψάρεμα.

Μετά όμως η περιέργεια με έκανε να γυρίσω πίσω. Είδα το βίντεο και κατάλαβα ότι δεν ήταν απλά clickbait. 

Αν αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σώσει ένα γάμο σε οχτώ λεπτά, φαντάσου τι μπορεί να κάνει για σένα μέσα από τις σελίδες ενός ολόκληρου βιβλίου. 


Το βιβλίο "Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας" θα σου μάθει να βλέπεις τον εαυτό σου με τελείως διαφορετικό τρόπο. 

Ήδη μέσα από τα πρώτα κεφάλαια θα αρχίσεις να νιώσεις έναν άκρατο ενθουσιασμό για όλα αυτά που ονειρεύεσαι να κάνεις με τη ζωή σου και τώρα ξέρεις ότι μπορείς. 

Μέχρι τώρα είχες το όραμα για να καλυτερέψεις την ζωή σου.

 Τώρα έχεις τις οδηγίες.

 Θα μάθεις ακριβώς τι αλλαγές πρέπει να κάνεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να δεις. 

Αγόρασε το βιβλίο του Τονι Ρόμπινς, ακολούθησε τις συμβουλές του βιβλίου και δες τη ζωή σου να μεταμορφώνεται. 





Αν μεγάλωσες με τους γύρω σου να σε φωνάζουν «υπερευαίσθητη», αν ρίχνεις περισσότερο κλάμα από ό,τι οι γνωστοί σου και αν νιώθεις ότι τα προβλήματα του κόσμου (βλ. ο κόσμος ως οι άνθρωποι και ως ο πλανήτης) σε επηρεάζουν περισσότερο και για περισσότερο διάστημα από ό, τι φαίνεται να επηρεάζουν τους γύρω σου, είναι πολύ πιθανόν ότι ανήκεις σε μια κατηγορία ανθρώπων με υψηλή ευαισθησία. 

Αυτό το βιβλίο δεν σου δίνει απλά άφεση. 


Η μαγεία αυτού του βιβλίου δεν είναι ότι σου λέει «Δεν πειράζει που είσαι υπερευαίσθητη, έτσι είσαι κι αν τους αρέσεις!».

Η μαγεία του είναι ότι σε βοηθάει να δεις τη ζωή σου μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. 


Σε βοηθάει να κατανοήσεις κάποιες καταστάσεις που βίωσες και κάποιες συμπεριφορές που ίσως ακόμα σε προβληματίζουν και το κυριότερο σε βοηθάει να πλαισιώσεις με τέτοιο τρόπο τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος ώστε να αρχίσεις να ξεπερνάς κάποια κολλήματα και κάποια τραύματα από τη ζωή σου.

Μπορεί η πρόζα να μην είναι τόσο ανεβαστική όσο αυτή της Marie Forleo, θα έλεγα ότι κλίνει περισσότερο προς το ύφος του επιστήμονα-ερευνητή ενώ σε κάποιες περιστάσεις παίρνει  πιο βιωματικό- εξομολογητικό ύφος, αλλά αν η λέξη «ευαίσθητη» είναι από αυτές που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τον εαυτό σου τότε διάβασε αυτό το βιβλίο. Δε θα το μετανιώσεις.


Αν θέλεις να πάρεις μια ιδέα για τους ανθρώπους με υψηλή ευαισθησία μπορείς να δεις αυτή την ομιλία Tedx.





Άφησα για το τέλος τη Brene Brown αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι λιγότερο σημαντικό το βιβλίο της και γενικά το έργο της. 


Η Brene Brown είναι κοινωνική λειτουργός, καθηγήτρια και ερευνήτρια. Ερευνά το αίσθημα της ντροπής και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας. 

Μέσα από την έρευνά της συνειδητοποίησε ότι δεν μπορείς να ζήσεις μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή χωρίς να είσαι αυθεντικός, χωρίς να είσαι ο εαυτός σου. 

Δεν φτάνει να είσαι ο εαυτός σου όταν είσαι μόνη σου, στην γαλήνη του σπιτιού σου.

Πρέπει να έχεις το θάρρος να δείξεις το αληθινό σου πρόσωπο εκεί έξω, στην αρένα της ζωής. 


Μου αρέσει πολύ μια ιστορία που αφηγείται στον επίλογο του βιβλίου.

Όπου ένας νεαρός που τη συνάντησε (σε κάποιο event, κάποια ομιλία ίσως) της λέει μια ιστορία ξεκινώντας

 «Μια μέρα γύρισα σπίτι μου και είπα στους φίλους μου "Μισώ τη Brene Brown"»

Η ιστορία εξελίσσεται σε μια πολύ γλυκιά, πολύ heartwarming έκβαση αλλά δε θα σου κάνω άλλα spoiler. 



Αν σου αρέσουν τα Tedx talks μην αμελήσεις να ψάξεις «Brene brown tedx». Αξίζει πραγματικά να δεις τις ομιλίες της. Αν έχεις Netflix ψάξε και δες την ομιλία "Brene Brown: Call to courage".

Την πρώτη φορά που διάβασα βιβλίο της Brene σκεφτόμουνα, αυτό το βιβλίο πρέπει να γίνει προαπαιτούμενο ανάγνωσμα για όλους τους ανθρώπους. 

Αν όλοι μας διαβάζαμε αυτά που γράφει και αν όλοι αρχίζαμε να σκεφτόμαστε ένα τσικ πιο διαφορετικά ο κόσμος μας θα ήταν τελείως διαφορετικός. 


Σε προκαλώ να βάλεις ένα-ένα όλα τα παραπάνω βιβλία στο καλάθι σου.


Θα σε αποζημιώσω προσωπικά αν τα διαβάσεις, εφαρμόσεις τις συμβουλές ή σκεφτείς όσα πρέπει να σκεφτείς και δεν δεις τη ζωή σου να γίνεται καλύτερη σε κάθε τομέα. 



Αν νιώθεις ότι δεν είσαι έτοιμη βάλε ένα σελιδοδείκτη σε αυτό το άρθρο και επέστρεψε αργότερα.

Αν δεν σε παίρνει να αγοράσεις τα βιβλία αυτοβελτίωσης επέλεξε έναν από αυτούς τους μέντορες και βρες κάποιο δωρεάν υλικό που διαθέτουν στο διαδίκτυο. Μπορείς να βρεις ομιλίες, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις του έργου τους. 

Μπορεί όταν σκέφτεσαι ότι θες να αλλάξεις κάτι στη ζωή για να βελτιώσεις την καθημερινότητά σου να νιώθεις ένα υπερβολικό βάρος. Μπορεί να νομίζεις ότι θέλει τρομερή προσπάθεια για να κάνεις την αλλαγή για μια καλύτερη ζωή.

Αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείς είναι ότι η αλλαγή που πρέπει να κάνεις είναι στον τρόπο που σκέφτεσαι και αυτή η αλλαγή γίνεται μέσα σε δευτερόλεπτα.

Αρκεί το έδαφος να είναι κατάλληλο. 




Αυτά τα πέντε βιβλία που σου προτείνω έχουν στόχο να κάνουν ακριβώς αυτό, να κάνουν το έδαφος κατάλληλο για να έρθει η αλλαγή που χρειάζεσαι. 

Αν θέλεις να βελτιώσεις τη ζωή σου σε κάθε τομέα, ξεκίνα διαβάζοντας αυτά τα βιβλία. 


Σου άρεσε αυτό το post;

Buy Me A Coffee
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.