3 μύθοι για την Αγγλία που πίστευα πριν πάω

3 μύθοι για την Αγγλία που πίστευα πριν πάω

Τον Απρίλιο έκλεισα τρία χρόνια στην Αγγλία. Με αφορμή αυτό το σεβαστό διάστημα στη χώρα έκατσα και σκέφτηκα, πήρα χαρτί και μολύβι (ή μάλλον ποντίκι και λάπτοπ) και τώρα θα κάνω βούκινο πόσο λάθος σκεφτόμουν όλα αυτά τα χρόνια.

3 μύθοι για τη ζωή στην Αγγλία


Αν σκέφτεσαι να φύγεις για Αγγλία για δουλειά ή για σπουδές, αυτό το άρθρο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο. Ακόμα κι αν ετοιμάζεσαι απλά για ένα ταξίδι στην Αγγλία, καλό είναι να είσαι προετοιμασμένη για το τι θα συναντήσεις. 

Το να ζήσω στην Αγγλία ήταν ένα όνειρο που είχα από δεκαπέντε χρονών! Μεγαλώνοντας πέρασε από το φάσμα του ονείρου στο φάσμα των στόχων και τελικά έγινε πραγματικότητα.
Αν θέλεις κι εσύ να κάνεις τα όνειρα και τους στόχους σου πραγματικότητα, κατέβασε το δωρεάν 12σέλιδο workbook για να υλοποιήσεις τους στόχους σου πιο γρήγορα και αποτελεσματικά!

Είναι πολύ εύκολο να σχηματίσεις μια άποψη για κάτι, όχι πολύ σωστή, όταν δεν έχεις όλα τα στοιχεία και δεν το κατανοείς πλήρως. Όταν όμως μάθεις ένα-δυο πράγματα μπορείς να το ξανασκεφτείς και να αλλάξεις/προσαρμόσεις την άποψή σου.

Εγώ είχα αρκετές τέτοιες απόψεις για την Αγγλία και λίγο με ενδιέφερε αν είχα αρκετά στοιχεία όταν τις διαμόρφωνα. Κάπως έτσι έφτασα να πιστεύω τους εξής μύθους για την Αγγλία και τους Άγγλους.


Μύθος 1. Πετάνε το χαρτί τουαλέτας ΜΕΣΑ στην τουαλέτα – Θεέ μου, τι βάρβαροι!

Και θέλουν να λέγονται ευρωπαϊκή χώρα;; Δεν μπορούν να βάλουν ένα μικρό κάδο, τόσο δα, δίπλα στη λεκάνη, που πάντα μα πάντα θα είναι αηδιαστικός και γεμάτος μικρόβια, ακόμα και στο πιο καθαρό σπίτι;; Κι αν δεν έχεις αυτόν τον κάδο, πώς θα μάθεις στα παιδιά σου υπευθυνότητα, βάζοντάς τα να βγάζουν εκείνα τα σκουπίδια της τουαλέτας, λες και δεν μπορούν να μάθουν να είναι υπεύθυνα με κάτι λιγότερο αηδιαστικό.
[Έλα τώρα, μεταξύ μας, ξέρουμε ότι δεν το κάνεις για να τα διδάξεις υπευθυνότητα, αλλά για να ξεφορτωθείς εσύ αυτήν την απαίσια και ανθυγιεινή  αγγαρεία.]


3 myths about England
Όπως το έχετε δει σε καφετέριες και άλλους χώρους, πηγή εδώ

Αν είσαι κι εσύ μετανάστης στην Αγγλία θέλω να μάθω πώς σου φάνηκε αυτή η αλλαγή και πόσο καιρό σου πήρε να συνηθίσεις! 


Μύθος 2. Οι Άγγλοι έρχονται στην Ελλάδα όπως τα μυρμήγκια πάνε στο μέλι, επειδή η Αγγλία δεν έχει φυσική ομορφιά…

Δε λέω, σήμερα είχε ηλιοφάνεια και καλή θερμοκρασία, αν καθόσουν στον ήλιο σε δέκα λεπτά ένιωθες την πλάτη σου να καίει. Για δεδομένα Αγγλίας αυτό το λες και σπάνιο. Γιατί -αν το ξεχάσατε θα σας το ξαναπώ- στην Αγγλία βρέχει, βρέχει πολύ, βρέχει για πάντα. Αλλά είναι λόγω αυτής της βροχής που υπάρχει τέτοια βλάστηση. Ακριβώς γι’ αυτό φεύγεις για δυο βδομάδες και επιστρέφεις σε δέντρα που από μια πράσινη φυλλωσιά έχουν μεταλλαχτεί σε ροζ πανδαισία που η φωτογραφική του κινητού δεν τα κάνει justice που λένε και στα μέρη μου.


3 πράγματα που δεν ήξερα για τη ζωή στην Αγγλία
Priory Park, Malvern, Μάιος 2019

Και τελικά συνειδητοποιείς, και το λέω με πολλή αγάπη, ότι μεγάλο μέρος της Ελλάδας είναι αγκαθωτοί θάμνοι και ξεραΐλα, ότι εκεί που βγάζουμε μια πλάκα από το πεζοδρόμιο, φυτεύουμε ένα δέντρο και το λέμε «πράσινο», στην Αγγλία αντίστοιχα βγάζουν ένα οικόπεδο, βάζουν στη θέση του ένα πάρκο/δασάκι και αυτό το πράσινο φαίνεται μέχρι κι απ’ τους δορυφόρους. Και φτάνεις στο συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα έρχονται για τη θάλασσα, τις παραλίες και τον τσουρουφλιστό ήλιο που δεν έχουν νιώσει ούτε στα καλύτερα (ή χειρότερα) όνειρά τους.


Μύθος 3. Η Αγγλία είναι μια χώρα σκοτεινή και σκυθρωπή. 

Μα πώς γίνεται να έχει ακόμα φως στις 9 το βράδυ, μήνα Μάιο;!
Ηλιοβασίλεμα μετά τις 8.30. Φέγγει ακόμα στις 9.15… Ξέρω ότι συχνά πυκνά παραπονιέμαι για τη βροχή και τις συννεφιασμένες Κυριακές και Δευτέρες και Τρίτες, αλλά ήξερα που πάω να μπλέξω όταν έβαζα πλώρη για Αγγλία. Βασικά, νόμιζα ότι ήξερα τόσο καλά, που για τρίτη και συνεχή χρονιά έχω σοκαριστεί με το πόσο μεγάλη και φωτεινή είναι η μέρα πλησιάζοντας το καλοκαίρι.


3 myths i believed about England
Ηλιοβασίλεμα 20/05/19, 20.36


Αν καταφέρεις να μη μείνεις στο πόσο πολύ βρέχει –ή πόσο λίγο, αν συνυπολογίσεις πόσο πολύ ψιχαλίζει αντί να βρέχει –και αφήσεις τον εαυτό σου να ευχαριστηθεί τις καλές στιγμές, τότε μη σου πω ότι θα βρεις τον εαυτό σου στον παράδεισο, ο οποίος παράδεισος έχει και αξιοπρεπή κατώτατο μισθό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Ούτε σκουπίδια του μπάνιου κάθε τρεις και λίγο, ηλιοβασιλέματα από τις 8.30 και μετά και καταπράσινες πλαγιές, πάρκα και λόφους…


Όσο ζεις μαθαίνεις και μαθαίνεις να αλλάζεις και τις απόψεις σου.


Πώς σου φάνηκε αυτός ο μικρός απολογισμός από τη ζωή μου στην Αγγλία; Γράψε μου στα σχόλια αν πιστεύεις κι εσύ σ' αυτούς τους μύθους ή αν υπάρχει κάποιος άλλος μύθος που πίστευες και τώρα έχεις καταρρίψει!

 Σου άρεσε αυτό το post;

Buy Me A Coffee

4 Σχόλια

  1. Αγγλίες, βλέπω, ποίηση βλέπω, δημιουργική και απολαυστική γραφή βλέπω, θα μείνω!😋
    Εμένα στην Αγγλία αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οι δυο ξεχωριστές βρύσες!
    Κατά τ'άλλα την αγαπώ κι ας είναι,ναι, είναι πιο σκοτεινή και βροχερή από την Ελλάδα!
    Φιλιά, Νουαζέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μου τις θύμισες τις βρύσες και ίσα που είχα αναρρώσει από τα εγκαύματα...! Προσπαθούσα λέει να κάνω peace with it αλλά δεν μου βγαίνει, τώρα προσπαθώ να ψήσω τον boyfriend να πάμε να αγοράσουμε ΜΙΑ ρημαδο-βρύση να αλλάξουμε αυτές στο μπάνιο, αλλά πρέπει και να πάρουμε έγκριση από μεσίτες/ιδιοκτήτες και τρέχα γύρευε...

      Διαγραφή
  2. Αυτό με την τουαλέτα με σόκαρε όταν πήγα. Πόσο περίεργο;; Μου βγήκε το ενοχικό της Ελληνίδας μάνας, και δε μπορούσα με τίποτα να το αποβάλλω!
    Το Λονδίνο που έχω πάει, με μάγεψε, ειδικά το Notting Hill και το Portobello...τι να λέμε τώρα... αχ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις Αγγλία θα είσαι προετοιμασμένη και θα νιώσεις όλα τα θετικά αυτής της συνήθειας με το χαρτί! Τέρμα οι ενοχές, ξεπερασμένα πράγματα , τι να λέμε τώρα;!
      Η αλήθεια είναι πως τώρα ξεκινάω σιγά σιγά να εξερευνώ περισσότερα μέρη εδώ στην Αγγλία και είμαι σίγουρη ότι δεν θα ξεμείνω καθόλου εύκολα από προορισμούς !!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.