Πώς να βελτιώσεις την υγεία σου αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι

Πώς να βελτιώσεις την υγεία σου αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεσαι

Αν τύχαινε κάποια εξωγήινη μορφή ζωής να παρατηρήσει την ανθρωπότητα (αλά Star Trek, any fans out there?) έστω και για μικρό διάστημα, έχω την άποψη ότι θα συμπέραινε πως η υγεία του ανθρώπου είναι λαχείο. Δηλαδή, θα πίστευε, βλέποντας τη συμπεριφορά μας, ότι ο κάθε άνθρωπος δεν έχει, όχι απλά τον έλεγχο της υγείας του, αλλά ούτε καν μπορεί να επιφέρει οποιαδήποτε αλλαγή στον εαυτό του και το σώμα του.

καλύτερη υγεία

Πριν προχωρήσω και σας κάνω την ανάπτυξη ιδεών μου, που είναι αναπόφευκτη εδώ που τα λέμε, στο ιστολόγιό μου βρίσκεστε, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν αναφέρομαι σε ανθρώπους με σοβαρά ή χρόνια προβλήματα υγείας, αλλά σε ανθρώπους μάλλον υγιείς οι οποίοι όμως δεν ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής και είναι πολύ πιαθανό να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους με την παροδο του χρόνου.

Ένα μικρό ταξίδι ανάμεσα στην ανθρωπότητα θα φανέρωνε στον οποιοδήποτε ξένο ότι η υγεία θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα και ύψιστης σημασίας αγαθά. Όλοι θέλουμε να είμαστε υγιείς. Μπορεί κάποιος να μην επιθυμεί να γίνει εκατομμυριούχος ή να μην έχει φιλοδοξίες για μια σημαντική καριέρα, όλοι όμως επιθυμούν και εύχονται να έχουν καλή υγεία. Και κάπου εδώ ξεκινάει το πρόβλημα.

Βλέπεις, κανονικά εύχεσαι για κάτι όταν δεν έχεις άλλη επιλογή, όταν δεν μπορείς να δράσεις με κάποιο τρόπο ώστε να φέρεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε εύχεσαι. Για παράδειγμα, όταν είσαι έξι ή εννιά χρονών και θέλεις να γίνεις καλύτερος φίλος με τον ήρωά σου, είτε είναι ο Spider-Man, είτε η Barbie Πριγκίπισσα του μαγικού νησιού, είτε ο Μικρός Πρίγκιπας. Τότε εύχεσαι, και λες "μακάρι να έπαιρνε ζωή ο ήρωάς μου και να ερχόταν εδώ να παίζουμε μαζί και να έχουμε τις δικές μας μυστικές περιπέτειες". Όταν όμως είσαι είκοσι και τριάντα και πενήντα και εξήντα χρονών και εύχεσαι για "καλή υγεία, πάντα υγεία, υγεία κι όλα τα άλλα βρίσκονται" τότε κάτι δεν έχεις συνειδητοποιήσει.
καλύτερες συνήθειες για καλύτερη υγεία


Δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι οι ευχές είναι η έσχατη οδός. Αν έχεις κάνει ό,τι περνάει από το χέρι σου, αν έχεις προβεί σε όποια αναγκαία δράση περνάει από το μυαλό σου και ακόμα δεν βλέπεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε ναι, ευχήσου, δεν έχει μείνει τίποτα άλλο να κάνεις. Μην επιλέξεις όμως να εύχεσαι για κάτι που μπορείς με μικρές πράξεις, μικρά βήματα και εύκολες ή δύσκολες επιλογές να καταφέρεις μόνος σου.

βάλε στόχους για καλύτερη υγεία


Η υγεία είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγαθά. Θυμάσαι το ρητό "Αγαθά κόποις κτώνται"; Πού είναι ο κόπος που κάνεις για να αποκτήσεις το αγαθό που επιθυμείς; Κι αν προσπάθησες και δεν τα κατάφερες, δε σημαίνει ότι απέτυχες, σημαίνει ότι πρέπει να δοκιμάσεις ξανά με διαφορετικό τρόπο.

Χαίρομαι που συμφωνείς και είσαι τυχερός γιατί πάνω στην ώρα ξεκινάει το Healthy Lifestyle Challenge από το Edit Your Life Magazine. Σταμάτα να εύχεσαι για καλή υγεία και ξεκίνα να επιλέγεις τα βήματα που θα σε οδηγήσουν σε αυτήν. Το challenge ξεκινάει στις 3 Ιουνίου γι' αυτό μπες σήμερα και κάνε την εγγραφή σου εδώ. Θα είμαι κι εγώ εκεί!



"Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία..."  Πρώτα όμως ας κάνουμε κάποιες καλές επιλογές για τον εαυτό μας!!

Πώς σου φάνηκε αυτό το άρθρο; Γράψε μου στα σχόλια ποιο είναι ένα βήμα που εσύ κάνεις ή προσπαθείς να κάνεις για να βελτιώσεις την υγεία σου!
Buy Me A Coffee

2 Σχόλια

  1. Έχω πάρει μέρος στο challenge και βρίσκω εξαιρετικά χρήσιμες τις πληροφορίες της Βίλλυς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου αρέσουν πολύ οι συμβουλές της Βίλλυς! Για πρώτη εβδομάδα τα έχω πάει αρκετά καλά, για να δούμε και την συνέχεια!!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.