13 σκέψεις για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία

13 σκέψεις για να έρθεις πιο κοντά στην ευτυχία

1. Η ζωή είναι ωραία. Κάθε πρωί που ξυπνάς είναι ένα δώρο, μια ευκαιρία να φέρεις τη ζωή σου πιο κοντά στα όνειρά σου. Μην το ξεχνάς. Μην αντιμετωπίζεις τη ζωή σαν αγγαρεία.

13 skepseis gia eftihismeni zoi




2. Όταν χαμογελάς το μυαλό σου δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στα αρνητικά, επομένως χαμογέλα όσο μπορείς περισσότερο!

13 skepseis gia tin eftihia

3. Μπορείς να πετύχεις αυτά που επιθυμείς, αρκεί να είσαι διατεθειμένος να κάνεις αυτά που χρειάζεται και για όσο χρειάζεται, ώσπου να πετύχεις.



4. Μην ξεχνάς ότι φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Το λίγο-λίγο γρήγορα γίνεται πολύ. Το μια κι έξω δε διαρκεί στο χρόνο και δεν αβγαταίνει. Αν θες να δεις αποτελέσματα, σε συμφέρει να κάνεις το «φασούλι το φασούλι» για πολύ καιρό.

skepseis gia tin eftihia



5. Εάν κάνεις τόσο πολύ ζουμ στο πρόβλημα δεν αφήνεις στον εαυτό σου περιθώριο να δει τίποτα άλλο. Κάνε δυο βήματα πίσω ή στρέψε το κεφάλι σου μακριά από το πρόβλημα και να δεις που η νέα αυτή οπτική θα σου φανερώσει πολλά που πριν δεν έβλεπες.


6. Πολλές φορές η απάντηση είναι τόσο απλή που βγάζει μάτι. Ο άνθρωπος, όμως, ως πολύπλοκο ον ψάχνει απαντήσεις στα πολύπλοκα και ξεχνάει ότι και το απλό έχει αξία. Σκέψου απλά και η απάντηση που ζητάς θα εμφανιστεί.


7. Για κάποιους το πιο γοητευτικό πράγμα σε έναν άνθρωπο είναι η αυτοπεποίθηση. Πρόσεξε όμως μην το παρακάνεις. Η αυτοπεποίθηση είναι αποτέλεσμα πράξης και δράσης. Μόνη της είναι αταίριαστη.

pos na fereis hara stin kathimerinotita sou


8. Μην αμφισβητείς τον εαυτό σου ή τις δυνάμεις σου. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να ονειρευτεί, ώστε μετά να αλλάξει τη ζωή του και να φτάσει πιο κοντά σε όσα ονειρεύτηκε. 

Αν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το κατορθώσεις.



9. Ρίξε λίγο τον εγωισμό σου. Πόσα προβλήματα δε θα έλλειπαν από τον κόσμο αν έλλειπε ο εγωισμός. «Εγώ; Γιατί να το κάνω εγώ αυτό; Ξέρεις σε ποιον μιλάς; Ποιος είσαι εσύ ρε που θα μου πεις εμένα;» Δεν θέλουν όλοι το κακό σου και δεν είσαι ο μόνος άνθρωπος με σωστές ιδέες. Ρίξε λίγο τον εγωισμό σου και να είσαι σίγουρη ότι θα ωφεληθείς.

pistepse ston eafto sou gia na eheis kaliteri zoi


10. Μην ακούς τι λένε οι άλλοι. Σε κάποια πράγματα ο «εγωισμός» σε προστατεύει. Έχε τη σοφία να πάρεις αυτά που θα σε βοηθήσουν και να αγνοήσεις αυτά που δε σε ωφελούν. Αν κάποιος δεν πιστεύει σε σένα και στην ικανότητά σου να τα καταφέρεις, αυτό έχει να κάνει με τη δική του περιορισμένη φαντασία και θέληση για αλλαγή. Μην αποδεχτείς τον περιορισμό κάποιου άλλου ως δικό σου.


11. Μπροστά σε ένα πρόβλημα ή μια δύσκολη κατάσταση έχεις δύο επιλογές: να σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι ή να σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις εσύ. Η διαφορά είναι τεράστια. 

Όταν σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι βρίσκεις ελλείψεις. Όταν σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις εσύ βρίσκεις δυνατότητες. 

Γι’ αυτό το λόγο όταν σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνουν οι άλλοι νιώθεις άσχημα – γιατί πολύ συχνά δεν κάνουν αυτό που θα έπρεπε κι εσύ δεν μπορείς να τους το επιβάλεις. Όταν σκέφτεσαι τι μπορείς να κάνεις εσύ νιώθεις καλύτερα γιατί συνειδητοποιείς τη δύναμη που έχεις. 


12. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Αν δεν είναι καλά, δεν είναι το τέλος. Μην προδικάζεις καταστάσεις αν δεν εξαντλήσεις τις δυνατότητες που υπάρχουν κι αν δεν εξαντληθεί ο χρόνος. Ένα λάθος δεν σημαίνει τέλος. Ακόμα και πολλά λάθη δε σημαίνουν τέλος. Έχε το θάρρος να προχωρήσεις πέρα από τα λάθη ώσπου να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. 

skepseis gia na kaneis ti zoi sou kaliteri




13. Είσαι ένας υπέροχος άνθρωπος με απίστευτες δυνατότητες. Αν εκμεταλλευτείς όσα κρύβονται μέσα σου μπορείς να προσφέρεις τόσα πολλά στον εαυτό σου αλλά και στους ανθρώπους γύρω σου. 

Το να πιστεύεις στον εαυτό σου δεν είναι υπερηφάνεια, είναι δύναμη.


Σου άρεσε αυτό το post;

Buy Me A Coffee

2 Σχόλια

  1. Βρήκα το 11 τόσο σοφό, μα και όλα υπέροχα! Μπράβο Ερωφίλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ'ευχαριστώ πολύ, Άλκηστη! Το να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι άλλοι μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι έχει απίστευτα οφέλη!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.