Συνέντευξη στις Greek Women Bloggers

Συνέντευξη στις Greek Women Bloggers

Αυτή είναι η συνέντευξη που παραχώρησα στις Greek Women Bloggers.


Πότε και γιατί ξεκίνησες το blogging; 

Ξεκινησα το blogging το 2009. Για μένα ήταν τρόπος έκφρασης αλλά και σύνδεσης με ανθρώπους ανά την Ελλάδα. Φαντάσου ότι ξεκίνησα το πρώτο μου blog (blog-arithmos.blogspot.gr) πριν κάνω Facebook!
Έγραφα αρκετή ποίηση αλλά και κειμενα/παρατηρήσεις για τη ζωή και την καθημερινότητα. Ακόμα θυμάμαι μια ανάρτηση που είχα κάνει όντας φοιτήτρια στο Ρεθυμνο όταν ειχα λάβει έναν εξωφρενικό λογαριασμό από τη ΔΕΗ… Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι ήταν περισσότερο ένα ημερολόγιο, μια καταγραφή προσωπικών απόψεων, κειμένων, ποιημάτων, αναμνήσεων.
Πλέον βέβαια έχω αλλάξει θεματολογία, θα γράψω περισσότερα παρακάτω.

sinentefxi greek women bloggers

Πες μας λίγα λόγια για σένα; (εργασία, σπουδές, χόμπι, οικογένεια)

Μεγάλωσα σε ένα χωριό στην Κρήτη μέχρι τα 10 μου, έπειτα μετακομίσαμε οικογενειακώς στην Αλεξανδρούπολη. Τα δύο πρώτα χρόνια εκεί ήταν δύσκολα, μου έλειπε τρομερά η Κρήτη και ήθελα να γυρίσω πίσω. Λόγω της προφοράς (που βέβαια δεν ήξερα ότι είχα) οι καινούριοι μου συμμαθητές με κορόιδευαν και δεν μου μιλούσαν για μια ολόκληρη σχολική χρονιά.


Ήμουν από πάντα ευαίσθητη, πολλοί με έλεγαν "υπερ-ευαίσθητη" λες και υπάρχει μέτρο ή μονάδα μέτρησης για κάτι τέτοιο! Και πάνω που συνήθισα στην Αλεξανδρούπολη και είχα βρει φίλες, στα 16 μου μετακομίσαμε πίσω στην Κρήτη, αλλά όχι στο χωριό, στα ξακουστά Χανιά! Όμορφα τα Χανιά, όμορφο και το Ρέθυμνο που αργότερα σπούδασα στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Όταν πήρα το πτυχίο μου άρχισα να ψάχνω για δουλειά, οποιαδήποτε δουλειά και οπουδήποτε στην Ελλάδα. Δεν βρήκα τίποτα. Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο αποφάσισα να ψάξω δουλειά στην Αγγλία και κάπως ξαφνικά ετοίμασα μια βαλίτσα με ρούχα (κυρίως χειμωνιάτικα😛) τον Απρίλιο του 2016 και έκοψα ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Αγγλία!

Η οικογένειά μου βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά ήμουν τυχερή και βρήκα τον άνθρωπό μου εδώ στην Αγγλία. Γίνεται λίγο πιο υποφερτή η ξενιτιά όταν έχεις ανθρώπους που σε αγαπούν δίπλα σου. Προς μεγάλη απογοήτευση του Λουκ (just kidding!) μου αρέσει πολύ η μουσική! Παίζω μαντολίνο και λύρα από 7 χρόνων (πάνω από 20 χρόνια!!😲) και κιθάρα από το πανεπιστήμιο. Το μαντολίνο και η κιθάρα δεν τον πειράζουν, αλλά η λύρα είναι τόσο βροντερή που δεν την αντέχει! Πλέον παίζω λύρα μόνο όταν ο Λουκ είναι στη δουλειά!

Σε άλλα ενδιαφέροντα, μου αρέσει πολύ το διάβασμα και η λογοτεχνία. Αγαπημένος μου Έλληνας συγγραφέας είναι ο Καραγάτσης και Ελληνίδα συγγραφέας η Ζωρζ Σαρή. Επίσης μου αρέσει να γράφω και έτσι έστω και στα 28 μου αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρό μου και να γίνω συγγραφέας! Σιγά σιγά, λοιπόν, ελπίζω ότι θα έχω αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα να μοιραστώ μαζί σας.


Με τι θέματα ασχολείσαι στο blog σου;

Στο καινούριο μου blog που ξεκίνησα τον Οκτώβριο του 2018 ασχολούμαι κυρίως με θέματα για το πώς να κάνεις την ζωή σου καλύτερη. Θέματα όπως επίτευξη στόχων, παραγωγικότητα, ακόμα και Πώς να ξεπεράσεις έναν χωρισμό ή Πώς να μάθεις εύκολα μια ξένη γλώσσα. Προσπαθώ να δώσω πρακτικές συμβουλές στους αναγνώστες μου οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στην καθημερινότητά τους.
Πέρυσι έφτιαξα ένα workbook για να βοηθήσω τους αναγνώστες μου να πετύχουν τους στόχους τους εύκολα και αποτελεσματικά. Φέτος έφτιαξα έναν οδηγό journaling για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτήν τη συνήθεια. Μπορείς να τα βρεις και τα δύο εδώ, εντελώς δωρεάν.


Ποια είναι η καλύτερη και η χειρότερη συμβουλή που σου έχει δώσει κάποιος για το blogging;

Η καλύτερη συμβουλή όσον αφορά το blogging είναι το να είσαι αυθεντική, να είσαι ο εαυτός σου! Ήταν κάτι που είχα κι εγώ στο μυαλό μου αλλά ενισχύθηκε μέσα από το challenge του EditYourLife Magazine "οργάνωσε το blog σου σε 5 μέρες". Κατάλαβα ότι το να προσπαθείς να είσαι κάτι άλλο δεν θα σε βγάλει πουθενά. Η ουσία του blogging είναι ότι σε φέρνει σε επαφή με κόσμο, δεν θα είχε λοιπόν νόημα να προσποιείσαι.

Η χειρότερη συμβουλή που έχω ακούσει είναι "Άλλαξε πλατφόρμα αν θέλεις να πάει καλύτερα το blog σου". Πιστεύω ότι αυτό είναι τελείως επιφανειακό και δεν αντιπροσωπεύει έναν blogger που στοχεύει στο να προσθέσει καλό, αυθεντικό περιεχόμενο στο blog του. Η διαφορετική πλατφόρμα δεν είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Το καλό, αυθεντικό περιεχόμενο είναι που έχει σημασία.



Τι έχεις κερδίσει από το blogging;

Το blogging με έχει βοηθήσει να δω πολλά πράγματα από άλλη οπτική, ακόμα και να ωριμάσω. Η οργάνωση του χρόνου μου, για παράδειγμα, και όποια πρόοδος έχω κάνει σε αυτόν τον τομέα είναι κάτι που οφείλεται στην επιθυμία μου να βρω περισσότερο χρόνο για το blog μου.

Μέσα από το blogging και το δίκτυο των Greek Women Bloggers έχω γνωρίσει άλλες bloggers (μέσα από τα blog τους ή μέσω των δράσεων του δικτύου) που πιθανόν να μην είχα βρει διαφορετικά! Κι αυτό πιστεύω είναι η μαγεία του blogging, δεν είναι ο κάθε blogger για τον εαυτό του, αλλά μια κοινότητα όπου χαίρεται να βοηθάει ο ένας τον άλλο!


Αν σου αρέσει η δουλειά μου
στήριξέ με κερνώντας με έναν εικονικό καφέ.

Buy Me A Coffee


Πώς οργανώνεις τη δουλειά σου γύρω από το blogging;

Τον τελευταίο χρόνο, από τότε δηλαδή που ξεκίνησα το erofilipateraki.gr αποφάσισα να δω το blogging πιο σοβαρά. Είναι σίγουρα δύσκολο να διατηρείς ενα blog έχοντας παράλληλα πλήρη απασχόληση, γι' αυτό και πιστεύω ότι η σωστή οργάνωση του χρόνου και ο προγραμματισμός της εμβομάδας εκ των προτέρων βοηθάει πάρα πολύ. Μέχρι πρόσφατα συνήθως αφιέρωνα χρόνο για blogging μόνο στις μέρες που είχα ρεπό και μπορούσα να ασχοληθώ με τις ώρες, αλλά τελευταία ψάχνω να βρω τρόπους να αξιοποιήσω τον χρόνο μου παραγωγικά ακόμα και τις μέρες που δουλεύω. Για παράδειγμα, αν έχω 20 λεπτά στη διάθεσή μου ένα βράδυ, τι μπορώ να κάνω για το blog μου ή για την επόμενη ανάρτησή μου αντί να δω ένα επεισόδιο Φιλαράκια!!

erofili greek women bloggers


Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε γυναίκα blogger κατά τη γνώμη σου;

Κάθε γυναίκα blogger χρειάζεται υπομονή αν θέλει να έχει μια σταθερή πορεία. Όλα τα άλλα βρίσκονται ή μαθαίνονται, αρκεί να υπάρχει θέληση. Και μην ξεχνάς τη συμβουλή «Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα»!

Ποιος είναι ο στόχος σου για το blog σου σε ένα χρόνο από τώρα;

Θέλω να συνεχίσω την πορεία μου στο blogging γράφοντας αυθεντικό περιεχόμενο και ελπίζω ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχω ακόμα ιδέες για άρθρα για καλύτερη ζωή ώστε να προσφέρω κάτι αξιόλογο σε όσους με διαβάζουν.

Περισσότερες πληροφορίες για τη στήλη Meet the blogger


erofili sinentefxi greek women bloggers




2 Σχόλια

  1. Ερωφίλη, χάρηκα που διάβασα όλα αυτά για σένα.
    Μέσα από το blogging πραγματικά προσφέρεις και μοιράζεσαι μαζί μας ενδιαφέροντα πράγματα που μας δίνουν τροφή για σκέψεις, κινήσεις, στόχους... Να συνεχίσεις να κάνεις αυτά που αγαπάς με τον πιο αυθεντικό και αληθινό τρόπο.
    Σ' ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που αυτό που κάνω βρίσκει πράγματι ανταπόκριση και θέλω να συνεχίσω έτσι όπως λες, με αυθεντικό και αληθινό τρόπο! Σ' ευχαριστώ και πάλι. Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.