Μοιράζομαι μαζί σου την καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

Μοιράζομαι μαζί σου την καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει

Έχω ακούσει πολλές συμβουλές στη ζωή μου, άλλοτε τις χρειαζόμουν, άλλοτε όχι. Αλλά αυτό που έμαθα πρόσφατα είναι ότι δεν γίνεται να αφήνεις το βάρος της όποιας συμβουλής να καθορίζει τη ζωή σου.


Ή για να μιλήσω με μια μαντινάδα:

Ποτέ σου μην περιφρονείς
 τις συμβουλές των άλλων, 
βάδιζε όμως στη ζωή 
με το δικό σου ζάλο.

kaliteri simvouli

Η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει


Μια συμβουλή που ποτέ δε με βάρυνε, ποτέ δεν με έκανε να νιώθω εγκλωβισμένη, είναι η συμβουλή που μου έδωσε ο παππούς μου ο Μανώλης. Ήμουν φοιτήτρια στο Ρέθυμνο και μία από τις φορές που πήγα στο χωριό για να δω την οικογένειά μου ο παππούς άρχισε να μου δίνει συμβουλές για την οδήγηση. Μου είπε τα κλασικά: ποτέ μην πίνεις και να πιάνεις το τιμόνι, πάντα να βάζεις τη ζώνη σου, πριν ακόμα βάλεις μπροστά το αυτοκίνητο, το κινητό σου να το αφήνεις μακριά και στο αθόρυβο για να μην σε αποσυντονίζει από το δρόμο. Και μετά μου είπε το εξής : «Να πηγαίνεις αργά για να φτάσεις γρήγορα».

kaliteri simvouli


Ο παππούς συνέχισε να με συμβουλεύει κάθε φορά που πήγαινα να τον δω και πάντα μα πάντα κατέληγε σε αυτή τη συμβουλή: «Να πηγαίνεις αργά για να φτάσεις γρήγορα».

Δε με βοήθησαν μόνο στην οδήγηση τα λόγια του παππού μου. Αν και ήταν πάμπολλες οι φορές που πάτησα φρένο αντί για γκάζι, που δεν προσπέρασα κάποιον οδηγό μπροστά μου και που έκανα μια στάση για να ξεκουραστώ επειδή είχα την συμβουλή του στο μυαλό μου.

Όχι, δεν αφορά μόνο την οδική ασφάλεια αυτή η συμβουλή. Αφορά τη ζωή ολόκληρη. «Να πηγαίνεις αργά για να φτάσεις γρήγορα». Μα πώς; Φαίνεται παράδοξο αλλά ισχύει. Στην σημερινή εποχή που έχουμε ξεχάσει τι θα πει υπομονή, τι θα πει αναμονή, που άντρα θέλουμε και τώρα τόνε θέλουμε πιο ανυπόμονα από ποτέ, αυτή η συμβουλή ταιριάζει γάντι.

Δεν κερδίζει αυτός που βιάζεται, ο ανυπόμονος, αυτός που θα τρέξει πιο γρήγορα, σαν το λαγό στο μύθο του Αισώπου.


  • Κερδίζει αυτός που πηγαίνει αργά και σταθερά.
  • Αυτός που ξέρει ότι ο κόπος του θα ανταμειφθεί αρκεί να μην το βάλει κάτω.
  • Αυτός που ξέρει ότι η ζωή είναι αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας κι έτσι δεν τα δίνει όλα στα πρώτα διακόσια μέτρα.


Νιώθω ότι αυτή η συμβουλή θα μείνει μαζί μου για πολλά χρόνια και ελπίζω ότι γράφοντας γι’ αυτήν θα τη βοηθήσω να στεριώσει στη μνήμη μου. Δε θέλω να ξεχάσω τα λόγια του παππού μου γιατί βρίσκω πολύ σοφία μέσα τους.


Η μαγεία αυτής της συμβουλής είναι ότι σου δίνει ελευθερία. Δεν σου λέει τι να κάνεις, αυτό είναι δική σου απόφαση. Κανένας άλλος δεν μπορεί να ξέρει καλύτερα από σένα τι είναι σωστό για τη ζωή σου. Αυτό που σου προσφέρει αυτή η συμβουλή είναι το πώς να κάνεις αυτό που εσύ θα αποφασίσεις για τον εαυτό σου. Σου δίνει μια μέθοδο που σου εγγυάται καλύτερα αποτελέσματα.

«Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα»


simvoules gia ti zoi

Είμαι σίγουρη ότι έχεις ακούσει άπειρες συμβουλές στη ζωή σου, άλλες καλές, άλλες κακές, άλλες διαμάντια - και θα χαρώ πολύ να μοιραστείς κάποιες από αυτές στα σχόλια. Ακόμα κι αν αυτή εδώ δε σου γεμίζει το μάτι, μην την απορρίψεις. Κράτησέ την κάπου μέσα στο μυαλό σου και είμαι σίγουρη ότι θα έρθει μια στιγμή που θα σου φανεί χρήσιμη. Αν ποτέ νιώσεις ότι όλοι γύρω σου τρέχουν, ότι σε έχουν αφήσει πίσω κι ότι ίσως πρέπει να αλλάξεις τακτική, αν αρχίσεις να αμφιβάλεις για αυτό για το οποίο προσπαθείς, θυμήσου αυτά τα λόγια και δείξε εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. «Πήγαινε αργά για να φτάσεις γρήγορα».

Αυτή η ανάρτηση είναι η συμμετοχή μου στο challenge που διοργανώνει η Άλκηστη από το LittleHopeFlags με θέμα «η καλύτερη συμβουλή που μου έχουν δώσει». Διάβασε την ανάρτησή της για να μάθεις περισσότερα. Άλκηστη, για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ πολύ για την έμπνευση!


Buy Me A Coffee

4 Σχόλια

  1. Τι ωραία η συμβουλή του παππού, γεμάτη σοφία και αλήθεια. Πόσο πολύ τρέχουμε, τρέχουμε, και ποτέ δε φτάνουμε, ή φτάνουμε διαλυμένοι, χωρίς να έχουμε κερδίσει τίποτα στην πορεία...
    Ευχαριστώ πολύ γι'αυτή την τόσο καλή συμβουλή και που πήρες μέρος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ήταν χαρά μου να συμμετέχω σε κάτι τόσο όμορφο και γεμάτο θετική ενέργεια! Τόσες καλές συμβουλές που ανταλλάξαμε μέσα από τα blog μας είμαι σίγουρη ότι θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία η συμβουλή του παππού! Και επίκαιρη.. είτε την σκεφτείς κυριολεκτικά είτε μεταφορικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε, ελπίζω να είναι στο μυαλό σου την κατάλληλη στιγμή! Καλή συνέχεια, Δώρα!

      Διαγραφή
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη Παλαιότερη
Some text.