Της χώρας τα παράλογα

Παίρνω το λογαριασμό της ΔΕΗ. Είμαι ευγνώμων που είναι μόνο 28 ευρώ... μέχρι που κοιτάζω αναλυτικά και συνειδητοποιώ ότι το πραγματικό ποσό για το ρεύμα που έκαψα είναι 6 ευρώ. Με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ανεβαίνει στα 10,90. Με τους φόρους του ηλεκτρικού πάει στα 13 ευρώ. Πες ότι δέχομαι αυτές τις μέχρι τώρα χρεώσεις.
Ε, δε γίνεται να έρθει το ρεύμα στην πόρτα μου με μαγικό τρόπο, θα πληρώσω και κάτι για τη μεταφορά, και λίγο φόρο για το κράτος κλπ. Το δέχομαι. Το να πληρώνω όμως 14,95 για το δήμο και την ΕΡΤ πάει πολύ. Πιο πολλά δηλαδή από το ρεύμα μου. Έλεος!
(Ναι, το ξέρω ότι εσύ έχεις αυτό το πρόβλημα πολύ πριν από μένα. Ξέρω ότι και λίγα δίνω σε σχέση με άλλους. Αλλά δεν έχω το δικαίωμα κι εγώ να αγανακτήσω;)

www.erofilipateraki.gr
Εκεί θα καταντήσουμε θαρρώ.


Υ.Γ. Εφτά χρόνια μετά, στην Αγγλία, πληρώνω εκατό δέκα λίρες το μήνα στο δήμο, και λέω "έτσι είναι εδώ". Καμιά φορά η αντίσταση του μυαλού μας μεγεθύνει τόσο πολυ τα πράγματα και τα κάνει να φαίνονται χειρότερα από ό,τι πραγματικά είναι. Γιατί δεν συγκρίνονται τα εξήντα ευρώ με τις χίλιες τριακόσιες λίρες, κι όμως τις δέχομαι χωρίς αντίσταση κι έτσι δεν γράφω ποστ θυμού και αγανάκτησης!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια